Cloud Networking Engineer/Consultant

Fulltime | Nederland, Bunnik

Kom jij ons team van gepassioneerde, leergierige cloud consultants & engineers versterken?

Solliciteer nu

Gaat jouw hart sneller kloppen van complexe, bedrijfskritische omgevingen in public clouds zoals Azure, AWS of Google Cloud? Kom dan bij CloudNation werken als Cloud Networking Engineer/Consultant! Je werkt mee in een team met gedreven collega’s (en klanten) aan mooie uitdagingen waarbij je onze klanten ontzorgt in de dagelijkse operationele activiteiten. Bij CloudNation krijg je een hoge mate van vrijheid om je functie en ontwikkeling zelf in te vullen.

Wat ons drijft

De overtuiging dat we meer spijt zullen hebben van de dingen die we niet hebben gedaan. Fouten zien wij als een kans om te leren. Die vrijheid om jezelf te verkennen en jezelf te zijn zorgt voor maximale creativiteit, betrokkenheid en vanuit je bevlogenheid volgen optimale resultaten voor onze klanten.

Arjen Vriens, Co-founder CloudNation - quote
“CloudNation zorgt ervoor dat organisaties die digitaal willen innoveren met de public cloud, een acceleratie in hun transformatie ondergaan.”

Arjen VriensCo-founder, CloudNation

Wat we realiseren

Het hart van elke organisatie wil een revolutie initiëren. Wij zijn de motor achter de revolutie van onze klanten. Bij CloudNation zorgen cloud topspecialisten voor de digitale transformatie en ondersteuning van onze klanten, van strategie tot technische implementatie en continue support. We leveren cloudoplossingen en services, gericht op snelheid, innovatie, schaalbaarheid en continuïteit. Voor optimale vrijheid daarin omarmen we de publieke cloud van AWS, Azure en Google.

Jouw aandeel

Wij zijn CloudNation en wij hebben een passie voor cloud. Onze cloud specialisten zorgen er met hun kennis, kunde en ervaring iedere dag weer voor dat bedrijven digitaal kunnen transformeren. Dat doen ze door klanten vakkundig te begeleiden, van strategie tot implementatie.

Je wordt onderdeel van de kern van ons cloud networking team en daarmee verantwoordelijk voor alle aspecten rondom connectivity van onze eigen cloud infrastructuur en die van klanten. Vanwege onze onafhankelijke positie in de markt, krijg je daarin te maken met verschillende cloud providers en producten van partners. In deze omgevingen werk je op projectbasis en zul je bezig zijn met het oplossen van allerlei uitdagingen van klanten, zowel cloud native als hybrid.

Je acties

 • Uitvoeren van changes in omgevingen via Infrastructure as Code obv Terraform;
 • Onderzoeken en verhelpen van incidenten op de bedrijfskritische omgevingen van onze klanten;
 • Opleveren van nieuwe infrastructuur voor klanten;
 • Afhandelen van supportvragen;
 • Het in beheer nemen van nieuwe en bestaande cloudomgevingen;
 • Verifiëren van bugs, inregelen van logging en monitoring en samenwerken met ontwikkeling bij het leveren van oplossingen;
 • Kennis delen met klanten en collega’s via bijvoorbeeld artikelen en documentatie om zelfhulp te faciliteren;
 • De cloudinfrastructuur uitrollen en provisioning automatiseren;
 • Natuurlijk zorg je ervoor dat je kennis van alle gerelateerde producten, technologieën en nieuwe releases up to date is;
 • Bereidheid tot het draaien van 24x7 beschikbaarheidsdiensten.

Wat jou typeert

Jij brengt letterlijk verbinding, zowel op gebied van (cloud) infrastructuur als tussen mensen. Zowel in processen als techniek. Je vindt het leuk om te ontdekken en te verrassen. Analyseren is voor jou tweede natuur. Klanten kunnen er daarom altijd op rekenen dat jij het probleem weet te vinden en oplossen. Je maakt graag het verschil, vindt het leuk om te leren en raakt geïnspireerd door de ondernemende cultuur van een scale up.

Beschik je nog niet over public cloud expertise maar wel een degelijk fundament in datacenter/traditionele networking, dan biedt CloudNation je een unieke gelegenheid om je bestaande kennis als waardevolle basis in te zetten, en je op networking gebied door te ontwikkelen in de public cloud platforms.

Jouw uitrusting

 • HBO-opleiding (werk- & denkniveau), bij voorkeur informatica of iets gelijkwaardigs;
 • Cloud networking (inrichting VPC’s/Vnet’s, Virtual WAN, Transit Gateway, Security Groups/NSG’s, DirectConnect/ExpressRoute);
 • Datacenter networking (switching/Vlans, static/dynamic (OSPF, BGP) routing, HSRP/VRRP, hyperconverged, QoS, multicast, anycast);
 • Software defined networking (NSX, SD-wan, BigSwitch);
 • (Next-gen) firewalls, IDS/IPS, loadbalancing, proxies, etc.;
 • Site-2-site & client VPN;
 • Ervaring met netwerk monitoring tooling, packet captures, etc.;
 • Kennis van en ervaring met automatiseringstooling/IaC zoals Terraform, CDK, Bicep, Pulumi en GitHub;
 • Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (schriftelijk en mondeling).

Onze aanbieding

Onze organisatiestructuur is (en blijft bovenal) vlak. We hechten veel waarde aan onafhankelijkheid, ondernemingszin en teamgeest. Daarom bieden we je vooral een leeromgeving waar je les kunt geven en krijgen. Waar je kunt verkennen, falen en groeien. Waar je deel kunt uitmaken van de revolutie die technologie de wereld brengt. Iedereen in ons team is anders. Tegelijkertijd herkennen we elkaar in onze innerlijke rebel.

Het complete rebel-pakket

Bij hard werken hoort een passende beloning. Dat snappen we bij CloudNation goed. Daarom krijg je bij ons een 'rebel package' met de volgende perks:

Bling
The usual

De gebruikelijke hardware-verdachten en een solide salaris.

28 vakantiedagen
Work hard, play harder

28 rebel days (vakantiedagen): ‘work hard, play harder’ toch?

TGIF
Vrijdag HQ's

Op vrijdag komen we samen op kantoor om te sparren, helpen en inspireren. Daarbij hoort natuurlijk ook een gezamenlijke lunch, vrijdagmiddagborrel en potje tafelvoetbal.

Voorbij hybride
Werken waar je wilt

Of dat nu thuis, op kantoor of in het buitenland is, in goed overleg valt er altijd een mouw aan te passen.

Minder stress = meer beter
Gezonde werkethos

Daar hoort natuurlijk ook plezier@work bij. Verwacht het nodige aan grappen en grollen, gamen, tafeltennis, tafelvoetbal of een balletje trappen. Spelen verhoogt de creativiteit en vermindert stress. Een must wat ons betreft.

Nooit uitgeleerd
Professionele ontwikkeling

Vanzelfsprekend: training voor certificaten, evenementen en dergelijke.

Grow 2 Rebel programma
Persoonlijke ontwikkeling

Misschien nieuw voor je: persoonlijke ontwikkelingssessies, om zelfreflectie en zelfkennis te vergroten en van daaruit te kunnen groeien. Belangrijk, net als jij.

HQ
Kantoor in de omgeving van Utrecht

Een thuisbasis waar je altijd welkom bent.

Voorbij 925
Van werk naar levensstijl

We zijn fan van een gezonde lifestyle en sporten af en toe samen voor wie wil.

Extra's
Wat nog meer?

Maandelijkse borrels op kantoor, bedrijfsuitjes naar de sneeuw of Berlijn, office doggo's om mee te spelen en vrij in te vullen, company funded, teambuilding activiteiten.

Benieuwd naar meer?

Bel, mail, app of LinkedIn gerust met of naar Mark Noorman
06 1278 4074 | mark.noorman@cloudnation.nl | www.linkedin.com/in/marknoorman/

Rechtstreeks solliciteren via onderstaande formulier kan natuurlijk ook.

Ready to rebel?

Leer van je toekomstige collega's

Wij laten liever vertellen hoe leuk we zijn door de mensen die dat dagelijks ervaren. 

Mark N

"Ik raak geïnspireerd door de creativiteit en het ondernemerschap van CloudNation"

"Ik krijg alle kansen om mezelf in razend tempo te ontwikkelen als het gaat om public cloud expertise, terwijl ik de vrijheid behoud om mijn eigen pad te kiezen. De ambitie van het bedrijf om tot de beste public cloud consultancy bedrijven te behoren inspireert mij en ik vind het bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. De open en transparante sfeer en cultuur op kantoor maakt het voor mij wel af."

- Mark Noorman, principal consultant


DSC_0884web

Staat jouw vacature er niet bij?

Niet gevonden wat je zocht, maar denk je wel dat wij een match zijn? Dan horen we alsnog heel graag van je. 

Contact Kamal
+31643615302
kamal.omarouali@cloudnation.nl