Senior Data Engineer (AWS)

Fulltime | Nederland, Bunnik

De brug tussen de know how van CloudNation en haar klanten.

Solliciteer nu
DSC_0795web-1

Wat ons drijft:

De overtuiging dat we meer spijt zullen hebben van de dingen die we niet hebben gedaan. Fouten zien wij als een kans om te leren. Die vrijheid om jezelf te verkennen en jezelf te zijn, zorgt voor maximale creativiteit, betrokkenheid en vanuit je bevlogenheid volgen optimale resultaten voor onze klanten. Wij streven naar een optimale klantbeleving bij wat we dagelijks doen.

Arjen Vriens, Co-founder CloudNation - quote
“CloudNation zorgt ervoor dat organisaties die digitaal willen innoveren met de public cloud, een acceleratie in hun transformatie ondergaan.”

Arjen VriensCo-founder, CloudNation

Wat we realiseren:

Het hart van elke IT organisatie wil een evolutie doormaken. Wij zijn de motor achter verdere evolutie van onze klanten. Bij CloudNation zorgen specialisten voor het cloud fundament dat de digitale transformatie versneld, we ondersteunen klanten hierin gedurende het volledige traject, van strategie tot technische implementatie en continue support. We leveren cloudoplossingen en services, gericht op snelheid, innovatie, schaalbaarheid en continuïteit. Voor optimale vrijheid daarin omarmen we de publieke cloud van AWS, Azure en Google, maar hebben ook samenwerkingsverbanden met meer conventionele IT partijen.

Functieomschrijving:

Als Senior Data Engineer bij CloudNation, ben je gespecialiseerd in AWS en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van schaalbare en betrouwbare data-oplossingen op het AWS-platform. In jouw rol ontwerp en implementeer je datapipelines, optimaliseer je gegevensopslag en -herstel, en werk je samen met multidisciplinaire teams om datagestuurde besluitvorming mogelijk te maken. Jouw diepgaande kennis van principes van data-engineering, cloudtechnologieën en AWS-services is essentieel bij het leveren van hoogwaardige data-oplossingen voor de klanten van CloudNation. In deze rol werk je nauw samen met collega's op het gebied van Data Engineering om de Data Engineering Value Proposition bij CloudNation voortdurend te ontwikkelen. Ben je ondernemend en jaag je graag innovatie aan om klanten te ondersteunen? Dan is dit je kans!

Verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van end-to-end-datapipelines en ETL-processen met behulp van AWS-services zoals AWS Glue, AWS Lambda, AWS Step Functions en Amazon EMR.
 • Ontwerpen van schaalbare en kosteneffectieve data-opslagoplossingen met behulp van AWS-data services zoals Amazon S3, Amazon Redshift en Amazon DynamoDB.
 • Je werkt samen met datawetenschappers, analisten en belanghebbenden binnen het bedrijf om data-eisen te begrijpen en te vertalen naar technische oplossingen.
 • Je creëert en onderhoudt datamodellen en schema's die efficiënte gegevensverwerking en -analyse ondersteunen.
 • Je zorgt voor datakwaliteit en -integriteit door middel van effectieve technieken voor gegevensreiniging, validatie en monitoring.
 • Je implementeert kaders voor gegevensbeheer, inclusief toegangscontroles, gegevensversleuteling en nalevingsmaatregelen, in overeenstemming met de best practices van CloudNation en AWS.
 • Je optimaliseert dataprocessen en -query's voor prestaties en efficiëntie, identificeer en los knelpunten en latentieproblemen op.
 • Blijf op de hoogte van de nieuwste AWS-services en data-engineeringtechnologieën, evalueer hun toepasbaarheid voor projecten van CloudNation en beveel hun adoptie aan.
 • Je begeleidt junior data-engineers, stimuleert hun professionele groei en bevordert best practices binnen het team.

Wat jou typeert:

Je snapt IT, projectaanpakken als Princ2, IMPA, en Agile / SCRUM werkwijzes. Je snapt de achterliggende gedachtes en hierdoor uit een toolkit putten om per project de juiste aanpak te kiezen. Je houdt ervan om in contact te staan met veel partijen en verschillende belangen. Kwaliteit is voor jou belangrijk, en je laat je niet snel van de wijs brengen. 
Je kunt zowel gesprekken voeren in de categorie “mooi nieuws” als “de loopt even helemaal niet goed”. Telkens wel met de insteek om te kijken hoe we het (nog) mooier kunnen krijgen. Je bewaakt jouw grenzen, die van CloudNation en die van de klant. 

Jouw uitrusting:

 • Bachelor- of masterdiploma in Computer Science, Data Engineering of een gerelateerd vakgebied.
 • Uitgebreide ervaring in data-engineering, met een sterke focus op het ontwerpen en bouwen van data-oplossingen op het AWS-platform.
 • Diepgaande kennis van AWS-services zoals AWS Glue, AWS Lambda, Amazon S3, Amazon Redshift en Amazon DynamoDB.
 • Vaardig in programmeertalen zoals Python, SQL, en ervaring met tools voor gegevensintegratie.
 • Kennis van datamodellering, datawarehousing en principes van gegevensbeheer.
 • Bekendheid met big data-technologieën zoals Apache Spark, Apache Hadoop of vergelijkbare frameworks.
 • Uitstekende probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om te werken in een dynamische, snel veranderende omgeving.
 • Effectieve communicatie- en samenwerkingvaardigheden om met multidisciplinaire teams en stakeholders te werken.

Onze aanbieding:

Onze organisatiestructuur is (en blijft bovenal) vlak. We hechten veel waarde aan onafhankelijkheid, ondernemingszin en teamgeest. Daarom bieden we je vooral een leeromgeving waar je les kunt geven en krijgen. Waar je kunt verkennen, falen en groeien. Waar je deel kunt uitmaken van de revolutie die technologie de wereld brengt. Iedereen in ons team is anders. Tegelijkertijd herkennen we elkaar in onze innerlijke rebel.

Het complete rebel-pakket:

Bij hard werken hoort een passende beloning. Dat snappen we bij CloudNation goed. Daarom krijg je bij ons een 'rebel package' met de volgende perks:

Bling
The usual

Een goed salaris dat past bij je verantwoordelijkheden, skills en ervaring plus laptop en telefoon van de zaak. Je mag kiezen: MacBook, Windows, iPhone, Android.

28 vakantiedagen
Work hard, play harder

Je krijgt van ons 26 vakantiedagen + 1 extra per 6 maanden niet ziek (2 extra dus totaal 28), omdat we vrije tijd voor dingen waar je écht blij van wordt ook belangrijk vinden.

Ook goed geregeld
Mobiliteitsbudget, pensioen, thuiswerkvergoeding, studiebudget

Voorbij hybride
Werken waar je wilt

Of dat nu thuis, op kantoor of in het buitenland is, in goed overleg valt er altijd een mouw aan te passen.

Teamwork makes dreamwork
Samenwerken

AWS en Azure dagen op woensdag en donderdag.

Minder stress = meer beter
Plezier

We houden van eten en hebben een grote keuken waar we lekker eten met elkaar klaarmaken. Elke laatste vrijdag van de maand houden we de Grote CloudNation Vrijmibo! Met snacks, drinken en zo veel mogelijk CloudNation rebel's aanwezig.

Grow 2 Rebel programma
Persoonlijke ontwikkeling

Misschien nieuw voor je: persoonlijke ontwikkelingssessies, om zelfreflectie en zelfkennis te vergroten en van daaruit te kunnen groeien. Belangrijk, net als jij.

HQ
Kantoor in de omgeving van Utrecht

Een thuisbasis waar je altijd welkom bent.

Voorbij 925
Van werk naar levensstijl

We zijn fan van een gezonde lifestyle en sporten af en toe samen voor wie wil.

Extra's
Wat nog meer?

Maandelijkse borrels op kantoor, bedrijfsuitjes naar de sneeuw of Berlijn, office doggo's om mee te spelen en vrij in te vullen, company funded, teambuilding activiteiten.

Benieuwd naar meer?

Bel, mail, app of LinkedIn gerust met of naar Kamal Omarouali
+31 643615302 | kamal.omarouali@cloudnation.nl |
https://www.linkedin.com/in/kamalomarouali/

Rechtstreeks solliciteren via onderstaande formulier kan natuurlijk ook.

Ready to rebel?

Leer van je toekomstige collega's

Wij laten liever vertellen hoe leuk we zijn door de mensen die dat dagelijks ervaren. 

Mark N

"Ik raak geïnspireerd door de creativiteit en het ondernemerschap van CloudNation"

"Ik krijg alle kansen om mezelf in razend tempo te ontwikkelen als het gaat om public cloud expertise, terwijl ik de vrijheid behoud om mijn eigen pad te kiezen. De ambitie van het bedrijf om tot de beste public cloud consultancy bedrijven te behoren inspireert mij en ik vind het bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. De open en transparante sfeer en cultuur op kantoor maakt het voor mij wel af."

- Mark Noorman, principal consultant


DSC_0884web

Staat jouw vacature er niet bij?

Niet gevonden wat je zocht, maar denk je wel dat wij een match zijn? Dan horen we alsnog heel graag van je. 

Contact Kamal
+31643615302
kamal.omarouali@cloudnation.nl