English

The cloud is not the limit - Carl

admin
Publish date: 14 June 2023

 

Carl in ’t Veld is sinds een jaar Cloud Engineer bij CloudNation and he Knows How! Hij heeft in 2003 zijn studie Kunstmatige Intelligentie afgerond en heeft in het eerste deel van zijn carrière als Functioneel Consultant gewerkt. Na zijn ervaring als Software Engineer, met een focus op .NET en Angular, heeft Carl Azure Cloud aan zijn skillset toegevoegd. In deze blog neemt Carl ons mee op zijn reis door zijn eerste jaar bij CloudNation en hoe hij zijn expertise in heeft kunnen zetten om een van de klanten van CloudNation naar het volgende level te brengen.

 

 

Een IoT kraan mét app


Sinds ik bij CloudNation ben begonnen, heb ik ervaring opgedaan in de rol van technische Product Owner voor de Azure Accelerator. Dit is een bibliotheek met Azure design guidance en infrastructure- as-a-code elementen. Een van de leukste projecten waar ik tot nu toe aan heb gewerkt, is een Internet of Things (IoT)-project. Hier maakte ik deel uit van een multidisciplinair team, waar ik mijn talenten kon inzetten op het gebied van devops, cloud-native, .NET en public cloud.

Het vraagstuk van de klant was om een nieuwe kraan te ontwikkelen, inclusief een mobiele app en cloud datacollectie. Op deze manier kunnen zowel de consument als de klant zelf inzicht krijgen in het gebruik van de kraan. Op basis van de gegevens kan de kraan verder worden verbeterd en kan de klant nog beter worden ondersteund door tijdig onderhoud aan te bieden. Ik ben trots op mijn bijdrage aan dit project en hoe we als team hebben samengewerkt om een innovatieve oplossing te leveren. Het is geweldig om te zien hoe technologieën als IoT en cloud data-analyse kunnen bijdragen aan het verbeteren van producten en het bieden van een nog betere ervaring voor de klant.

Dankzij Azure IoT snel opschalen

In het IoT-project was ons projectteam samengesteld uit diverse experts, waaronder een Product Owner, Projectleider, Solution Designer, .NET Software Engineer, Mobile App Engineer, Devops/Cloud Engineer en Embedded Software Engineer. Binnen dit team was mijn voornaamste verantwoordelijkheid het opzetten van geautomatiseerde devops-processen en het implementeren van de benodigde cloudinfrastructuur.

Mijn focus lag op het creëren van herbruikbare code die consistent kon worden uitgerold in verschillende omgevingen. Daarnaast droeg ik bij aan het beoordelen van de .NET code en het verder ontwerpen van de cloudoplossing. Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van Azure IoT. Deze keuze was voornamelijk gebaseerd op de ambitieuze plannen van de klant, waarbij we wilden zorgen dat de oplossing gemakkelijk kon worden opgeschaald naarmate het gebruik ervan toenam. Dankzij Azure IoT waren we in staat om flexibiliteit en schaalbaarheid te bieden, precies wat onze klant nodig had om de gestelde doelen te verwezenlijken.

Geen puzzel te lastig voor CloudNation

Tijdens het project kwamen we enkele uitdagingen tegen die we succesvol hebben overwonnen. De initiële cloudoplossing vertoonde enkele scherpe randjes en we ondervonden al snel prestatieproblemen. Daarom hebben we de cloudoplossing aangepast en de prestaties verbeterd. Daarnaast waren er verschillende devops-processen die niet eenvoudig te automatiseren waren. Het was een complexe puzzel, maar we zijn erin geslaagd om ook deze uitdaging op te lossen!

Als eindresultaat hebben we alle benodigde softwarecomponenten geautomatiseerd en kunnen we de cloudinfrastructuur nu op een herhaalbare manier implementeren. Dit zorgt ervoor dat fouten en kosten tot een minimum beperkt blijven. Het enthousiasme van het team en de mogelijkheid om moderne middelen toe te passen, maakten dit project voor mij zeer uitdagend, plezierig en leerzaam. We hebben met succes samengewerkt om een solide oplossing te leveren en ik ben trots op wat we hebben bereikt.

CloudNation Knows How!

Naast technische kennis opdoen via mijn projecten en het uitwisselen van ideeën met collega's, staat persoonlijke ontwikkeling centraal bij CloudNation. Onlangs ben ik begonnen met het Grow2Rebel-programma, waarin ik mijzelf wil ontwikkelen op het gebied van gespreksvoering en leiderschap. Mijn ambitie is om binnen CloudNation door te groeien als principal consultant, en op de lange termijn droom ik ervan om mijn eigen IT-organisatie op te zetten. Echter, voor de komende jaren vind ik nog volop uitdagingen binnen CloudNation en geniet ik vooral van de teamgeest en verbondenheid met mijn collega's.

Mijn favoriete activiteiten zijn onder andere de gezamenlijke lunch op donderdag, waar collega's voor elkaar koken en we samen van een maaltijd genieten. Ook kijk ik altijd uit naar de wekelijkse stand-up met het team, waarin we updates bespreken en kennis kunnen delen met andere collega's. Dit is een waardevol moment waarop we kunnen sparren over mogelijke oplossingen voor onze projecten en elkaar kunnen ondersteunen.

Binnen CloudNation krijg ik de ruimte om zowel professioneel als persoonlijk te groeien, en ik waardeer de saamhorigheid en ondersteuning van mijn collega's. Ik voel me op mijn plek en heb nog veel plezierige en uitdagende jaren in het vooruitzicht bij CloudNation.

 

Geschreven door Carl in 't Veld

Want to know more about CloudNation and what we can do for you?

Connect with our Cloud Networking experts to see what the possibilities are.

Neem contact op
Mark N
admin
Publish date: 14 June 2023

More knowledge, howto's and insights