Nederlands

Meer zekerheid voor de zorg dankzij de migratie van VECOZO Azure

NEN 7510 Compliant Azure Migration

Samen met Innvolve, hebben we VECOZO geholpen aan een Azure infrastructuur die klaar is voor de toekomst, met meer veiligheid en betrouwbaarheid voor alle gebruikers.

vecozo_kantoor_7938

Doel

De 200 mensen die bij VECOZO werken, werken elke dag hard om bij te dragen aan kostenbeheersing in de zorg. Het doel was om de kosten van ons landelijke platform voor communicatie in de zorg te optimaliseren met nog betere compliancy en beveiliging.

We designed and implemented a brand-new hosting platform based on Azure, supporting the combination of cutting-edge technology and legacy components.

De uitdaging

De deadline van slechts 1,5 jaar halen om de volledige migratie van meer dan 300 applicaties te voltooien, terwijl oplossingen worden gevonden voor de complexe regelgevings- en privacygerelateerde kwesties van het project. Tegelijkertijd het huidige team betrekken bij een nieuwe manier van denken en werken en het managen van een diversiteit aan stakeholders met verschillende belangen.

Bij de start van het project hebben we VECOZO geholpen met het bouwen van een solide businesscase die representatief was voor de potentiële besparingen op hun communicatieplatform. Het andere uitdagende onderdeel van de business case ging over het in kaart brengen van de complexe compliancy & risico eisen (NEN 7510 en ISO 27001 van de organisatie aan de features van het Azure platform. Om de businesscase te valideren, hebben we een Proof-of-Concept (POC)-omgeving gebouwd op basis van het high-level design. De haalbaarheid werd bewezen door een van de meest veeleisende applicaties naar het Azure-platform te migreren. Geïdentificeerde scenario's waren het opnieuw hosten van virtuele machines, het opnieuw hosten van SQL Server en het opnieuw platformen naar schaalsets voor virtuele machines met Service Fabric. In onze projecten streven we naar zero-ops, wat betekent dat de omgeving moet worden ingezet en uitgevoerd zonder of op zijn minst een minimale hoeveelheid menselijke interacties. We bereiken dit door de infrastructuur als code (IAAC) te configureren, wat zorgt voor een stabiele en herbouwbare omgeving, met zo min mogelijk menselijke fouten. In dit project hebben we ervoor gekozen om onze infrastructuur op te bouwen vanuit releasepijplijnen in Azure DevOps.

Bij de start van het project merkten we dat hoewel we verschillende manieren probeerden om het klantteam erbij te betrekken, we met hoge snelheid een snelweg aan het aanleggen waren, maar dat er praktisch niemand volgde. Ook al gaan ze uiteindelijk ons werk overnemen. Dus probeerden we het tegenovergestelde van wat men zou verwachten en sloten ze eigenlijk volledig buiten. Aangezien niemand graag buitengesloten wordt, trok dit meteen hun aandacht. Nu is 80% van het team actief betrokken bij het project, krijgt Azure-training en -certificering en bereidt zich voor om het over te nemen wanneer we klaar zijn met het bouwen van hun 'snelweg'.

 Tools & skills

Het platform bestaat uit een landing zone die een solide basis biedt voor beveiliging en compliancy. Op deze landingszone bieden meerdere Windows Server 2019 Virtual Machines, Scalesets en Azure Service Fabric-clusters een platform voor native of gecontaineriseerde apps die een gegevenslaag hebben in SQL Azure Database of een SQL Managed Instance. Voor bepaalde gevallen gebruiken we het Azure Storage-account voor het opslaan van grote blobs

cloudnation-kim-sq
Kim Willemse, Azure Cloud Consultant
GET IN TOUCH

We love to share

Neem gerust contact met ons op als je meer wil weten over onze diensten of over ons. No strings attached.

 

Let's talk