Nederlands
Home
Diensten
Cloud networking & connectivity

Cloud networking & connectivity

Cloud networking is fundamenteel anders dan traditionele networking. CloudNation heeft de knowhow om niet alleen robuuste infrastructuur neer te zetten, maar ook om ervoor te zorgen dat deze optimaal waarde toevoegt aan de bedrijfsvoering. Zoals Public Cloud bedoeld is. 

Let's connect
Cloud networking & connectivity

In de komende 3 jaar passeren we het punt dat 80% van de workloads zijn gemigreerd van traditionele datacenters naar de cloud.

Elke organisatie staat voor de uitdaging om de cloud optimaal te benutten en netwerken opnieuw te vormgeven met betrekking tot configuratie, prestatie en security. CloudNation heeft de kennis en ervaring in huis om je te begeleiden bij deze reis, ongeacht de Cloud Service Provider die je gebruikt.

CloudNation-beeld-17
over Networking & connectivy

Cloud networking & connectivity in de praktijk

Bij iedere public cloud implementatie komt connectivity/networking om de hoek kijken. Niet alleen als basale functionaliteit, maar regelmatig ook als fundamentele succesfactor. Denk bijvoorbeeld aan Hybrid connectivity, Multi Cloud, SDwan, Transit Architectuur, netwerkbeveiliging of verbindingen met grote aantallen partners/klanten. Allemaal vraagstukken die met de native networking services van de Cloud Service Providers (CSP) vaak kunnen worden opgelost. Ze vergen alleen wel grotendeels andere expertises dan traditionele networking. Er moeten immers cloud principes worden toegepast.


CloudNation-beeld-14

CSP native networking services kennen ook hun technische/functionele beperkingen zodat soms partneroplossingen noodzakelijk zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan integratie van een Next Generation Firewall, Multi-Cloud Connectivity, overlay netwerk voor Kubernetes, Multicast Routing, hoge mate van visibility of high performance encryptie.

 

Wij kunnen je optimaal helpen bij public, multi- en hybrid cloud en de connectivity-oplossingen, ten dienste van jouw digitale transformatie. Met een scherp oog op noodzaak, de boel simpel houden en toegevoegde waarde creëren voor de bedrijfsvoering.


Mark N
"Een helaas veel gemaakte fout is het gebruik van traditionele datacenter oplossingen in de cloud. Dit kán werken, maar integreert echter nooit optimaal met de native networking services van de Cloud Service Providers. Wij beschikken over het juiste partner ecosysteem om op basis van requirements de slimste oplossing te selecteren en implementeren."

Mark NoormanPrincipal Cloud Consultant

CloudNation-beeld-11
het verschil

Waarin cloud networking verschilt

Hoewel het in alle situaties gaat om transport van IP-pakketjes, verschilt Cloud Networking toch behoorlijk van traditioneel Datacenter Networking.

- Er wordt in Public Cloud gebruik gemaakt van nieuwe concepten zoals VPC’s/Vnets;

- Multi region/mondiale beschikbaarheid wordt plots relevant;

- Schaalbaarheid is elastisch;

- Uitrol van services gaat op een heel andere wijze via IaC en pipelines.

Dit vergt een andere expertise en manier van werken van de (cloud) networking engineer. Want in plaats van (virtuele) instances, handmatige installaties in je datacenter en het proberen in te schatten van maximaal benodigde capaciteit, werk je met bijvoorbeeld TerraForm, Bicep of AWS CDK, wordt deployment afgehandeld door pipelines en schaal je capaciteit eenvoudig op en af, waar dan ook ter wereld.


CloudNation-beeld-43
onderscheid

Waarin CloudNation het verschil maakt in networking & connectivity

De cloudnative engineers en architects van CloudNation beschikken over de knowhow van en ervaring met deze services. Ze blijven continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, ongeacht welke CSP, en zijn daarom optimaal in staat om je onafhankelijk te adviseren en ondersteunen op het gebied van connectivity bij je cloud implementatie/-migratie:

  • Waar je tegen beperkingen van de native CSP Networking Services aanloopt, adviseren wij je over alternatieven die het beste bij jouw requirements passen;
  • Wij kunnen naast adviseren, ook de implementatie uitvoeren of ondersteunen;
  • CloudNation staat erom bekend een sterke mensgerichte aanpak te hebben; wij zorgen ervoor dat jullie team de benodigde expertise opbouwt om onafhankelijk van ons, of anderen, zelfstandig, snel en effectief te troubleshooten, de omgeving te monitoren/controleren en voorspelbaar wijzigingen te kunnen doorvoeren;
  • En voor de organisaties die zich juist volledig willen laten ontzorgen en zich willen richten op hun core business, staat CloudNation klaar om het volledige operationele beheer te verzorgen.

Mark Noorman, Principal Consultant, CloudNation
Mark Noorman, Principal Cloud Consultant
GET IN TOUCH

Heb je een uitdaging op het gebied van cloud networking?

Neem contact op met Mark. Hij deelt graag kennis en koffie.

  • Vragen over een technische uitdagingen?
  • Wil je een idee hebben van de kosten?
  • Benieuwd naar referenties?
Let's talk

Recente ervaringen van CloudNation met cloud networking & connectivity

Bij klanten die gebruik maken van Azure zien we de laatste jaren een sterke beweging naar Virtual WAN. Deze managed connectivity dienst verzorgt centrale ontsluiting van al uw cloud en remote verbindingen, en biedt daarbij diverse security opties. De ervaringen die we met dergelijke services hebben opgedaan bij meerdere klanten delen we regelmatig in blogs, zoals dit voorbeeld.

Picture 1

Ook in AWS is schaalbaarheid op netwerkniveau belangrijk. De Transit Gateway is hiervoor al meerdere jaren een bewezen hulpmiddel in grotere klantomgevingen. Beschikt jouw organisatie over zowel een multi-region AWS als on-premises omgeving, dan is Cloud WAN de overtreffende trap om connectiviteit tussen al deze locaties effectief en efficiënt in te regelen.

Picture 2

Ondanks dat bovenstaande native CSP networking services continu worden voorzien van nieuwe functionaliteiten, kennen ze ook hun beperkingen. Zeker waar het multi-cloud betreft, je een hoge mate van visibility wenst in bijvoorbeeld realtime latency of packet flows, netwerk security maatregelen wilt integreren, overlappende IP-ranges gebruikt, etc. biedt onze partner Aviatrix een magnifiek platform dat we in jouw cloud omgeving kunnen integreren.

Picture 3

De AWS oplossing die we op basis van Aviatrix hebben gebouwd voor Deribit (een Londons cryptocurrencyplatform) is een perfect voorbeeld van de flexibiliteit die het biedt. In ons blog duiken we de diepte in met deze casus.

 

CloudNation networking & connectivity blogs