Nederlands
Home
Diensten
Cloud migratie

Cloud migratie

De afgelopen jaren migreerden we honderden organisaties zorgeloos naar de public cloud of tussen clouds. En we staan ook klaar voor jullie digitale transformatie.

Let's connect
cloud migratie hero

Je moet realistische KPI's en verwachtingen stellen over wat je beoogt te besparen of spenderen na de migratie. Anders kun je ook niet bepalen of het een succes is.

CloudNation-beeld-24
wanneer

Wanneer wil je een cloud migratie?

Migratie naar de cloud is essentieel voor organisaties die digitaal willen transformeren om efficiency, groei en disruptie te verwezenlijken. Daarom stappen steeds meer organisaties over naar de cloud.

Maar het bedenken van een cloud strategie en een rigoreuze end-to-end cloud migratieplanning is een uitdagende en tijdrovende taak, terwijl ondertussen de business ook gewoon doordraait. Daarom staat CloudNation voor je klaar om de lancering van je cloudreis een succes te maken.


CloudNation-beeld-35
uitdagingen

Uitdagingen die bij een cloud migratie komen kijken

Enkele veelvoorkomende uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen, zijn:

 • Veiligheid
  De cloud werkt volgens een shared responsibility model, wat betekent dat de cloud vendor de infrastructuur voor zijn rekening neemt en dat jij verantwoordelijk bent voor het beveiligen van je data en workloads. Als je cloud beveiliging vanaf het begin af aan goed wilt borgen, zul je een nieuwe manier van denken en doen moeten omarmen.
 • Cloud migratiestrategie
  Je moet een inventarisatie maken van je huidige workloads en een cloud migratiestrategie kiezen die het beste bij elke workload past. Dit zijn de zes strategieën (ook wel de "6 R's") om uit te kiezen bij het migreren naar de cloud:
  1. Rehost
  2. Replatform
  3. Repurchase
  4. Refactore
  5. Retire
  6. Retain
  In een van onze blogposts leggen we uit hoe we dit cloud migration model gebruiken om te bepalen wat de beste migratiestrategie voor jouw workloads is.
 • Kostenbeheer
  Om scherp te krijgen wat de nieuwe cloud infrastructuur gaat kosten, moet je vooraf een cloud architectuur ontwerpen voor je nieuwe infrastructuur. Daarbij geldt dat de cloud migratiestrategie die je kiest, grote gevolgen kan hebben voor de totale kosten. Wanneer je bijvoorbeeld besluit een applicatie te moderniseren (Refactor) om cloud-native te worden, kan dit de recurring costs drastisch verlagen. Dit komt doordat je applicatie wordt geoptimaliseerd om cloud-native resources te gebruiken. 

Danny Steenman - Principal Cloud Consultant CloudNation
"CloudNation heeft honderden workloads succesvol naar de cloud gemigreerd. Door ervaring weten we wat wel en niet werkt. Samen bepalen we de juiste cloudstrategie, roadmap en ecosysteem partners en gidsen we je kundig, snel en zorgeloos naar de stip op de horizon."

Danny SteenmanPrincipal Cloud Consultant

CloudNation-beeld-34
onderscheid

Een cloud migratie met CloudNation

Deliverables worden altijd op de specifieke casus van de klant afgestemd, maar omvatten onder meer:

 • Executive alignment workshops;
 • Cloud readiness assessment;
 • Architecture & roadmap design;
 • Platform workshop;
 • Proof of concepts;
 • Technology & business case development.

Als je onze klanten vraagt wat het werken met CloudNation uniek maakt, dan benoemen ze vaak onze mensgerichte aanpak. Process over tools, people over process. Want wat ons betreft maken mensen uiteindelijk het verschil, niet de techniek. Daarom zetten we altijd sterk in op adoptie, empowerment en zelfvoorzienendheid. Want dat is waar de digitale transformatie uiteindelijk echt het verschil gaat maken na de migratie. Is jouw organisatie klaar om de eerste stap te nemen in jullie cloudreis?


Danny Steenman, Principal Cloud Consultant
Danny Steenman, Principal Cloud Consultant
GET IN TOUCH

Zorgeloos migreren? Neem contact op met Danny.

Hij is een veteraan op het gebied van cloud migraties.

 

Let's talk
Cloudmigratie

Cloud Readiness Assessment door CloudNation

Liever meer zelfstandig naar de cloud migreren, maar dan wel met vertrouwen en zekerheid? Doe dan een Cloud Readiness Assessment.

Meer info over de CRA

Gerelateerde cloud migratie casus

klantlogo-buybay
casus
Hoe BuyBay nog harder kan groeien dankzij een nieuwe AWS infrastructuur

Bij een snelgroeiend bedrijf hoort een betrouwbaar en schaalbaar softwarelandschap. Daarom schakelde BuyBay de hulp van CloudNation in voor de migratie van hun kritische live omgeving naar een nieuwe AWS infrastructuur.

Bekijk casus

Cloud migratie blogs & artikelen