Nederlands
Home
Diensten
Cloud Security

Cloud Security: Je cloudomgeving optimaal beveiligen

Of je nu nog maar net begint met jouw cloud-avontuur of al een doorgewinterde cloud-expert bent, het is belangrijk dat de cloudbeveiliging van jouw organisatie goed op orde is. Wat jouw situatie ook is, wij staan voor je klaar om je te helpen met jouw cloud security en governance behoeften.

Let's connect
CN-Cloud-Security03
Waarom

Cloudbeveiliging is cruciaal voor jouw organisatie

Zodra jouw gegevens de grenzen van je interne netwerk overschrijden, wordt het essentieel om ze te beschermen tegen hackers en cyberaanvallen. Het is van groot belang om extra aandacht te besteden aan beveiligingsmaatregelen, aangezien de dreiging vaak minder zichtbaar is.

CN-Cloud-Security01
UITDAGINGEN

Veelvoorkomende Cloud Security uitdagingen

 • Implementatie van geavanceerde tools voor real-time monitoring en detectie van bedreigingen;
 • De omschakelijk van conventionele IT-beveiliging naar cloud-enabled-beveiliging;
 • Het (ontbrekende) bewustzijn dat compliant zijn en veilig zijn niet hetzelfde is;
 • Creëeren van gedetailleerde richtlijnen en implementatieplannen om volledige naleving van security tools te waarborgen;
 • Ontwikkelen van trainingsprogramma's om DevOps-teams uit te rusten met de nodige vaardigheden en inzichten voor effectieve beveiliging binnen hun verantwoordelijkheidsdomein;
 • PenTests en audits goed doorkomen voor certificeringen;
 • Geautomatiseerd doorlopend aantoonbaar meten van en rapporteren over huidige veiligheid van de omgeving;
 • Gebrek aan kennis of specialisten op gebied van cloud security;
 • On-premise security aansluiten bij de public cloud.

CloudNation HealthCheck

Krijg volledig inzicht in jouw potentiële beveiligings- en compliance risico's

Vraag onze HealthCheck aan en krijg op een snelle en effectieve manier antwoord op de volgende vragen:

 • Is onze cloud omgeving veilig?
 • Hoe maak je 'veiligheid' meetbaar?
 • Wat kan ik doen om de beveiliging te verbeteren?
CN-Branding-image-02
OPLOSSINGEN

Hoe kunnen we jouw helpen met cloud security?

Onze Cloud Security experts kunnen jouw organisatie op diverse manieren ondersteunen, aangepast aan de specifieke behoeften van jouw situatie. Enkele veelgebruikte methoden die wij hanteren, omvatten:

Alexander Brouwer, CEO van VIVE
Alexander Brouwer, CEO van VIVE
SUCCESVERHAAL
"Door CloudNation in te schakelen slaagden we met flying colors voor de PenTest die we moesten doen om een bankvergunning van de DNB te krijgen."
Alexander Brouwer, CEO van VIVE
Bekijk de case

Cloudproviders waar we top notch cloud security voor verzorgen:

Voorbeelden van cloud security advies & support

 

cloud-security-icon-0

We definiëren je pad naar een cloud-first-strategie door kritieke assets te identificeren. Een duidelijke cloud-first strategie is van cruciaal belang voor het managen van de complexiteit en risico's die de cloud met zich meebrengt. Bovendien verzorgt het de weg naar governance en compliance.

cloud-security-icon-1

We vergroten het bewustzijn van stakeholders door middel van workshops en trainingen om een gezonde basis te leggen voor cloud beveiliging en hen te helpen betere beslissingen te nemen over bedrijfsrisico's.

cloud-security-icon-2

We verzorgen risicobeheer en -beperking voor, tijdens en na een cloud migratie om exposure te minimaliseren tijdens projecten.

cloud-security-icon-3

We analyseren je huidige cloud omgeving aan de hand van best practices en doen aanbevelingen met betrekking tot security, governance, resource optimalisatie en cloud uitgaven. Dit doen we via onze CloudNation HealthCheck.

cloud-security-icon-4

We beoordelen de organisatie en rapporteren over security- en compliancevereisten. Zo identificeren we bestaande hiaten tussen de vereisten en huidige situatie.

cloud-security-icon-2

We verzorgen automatisering en integratie om ervoor te zorgen dat systemen en policy in overeenstemming blijven met best practices.

cloud-security-icon-6

We verzorgen training en opleiding voor security teams en SOC's om hen in staat te stellen best practices voor cloud beveiliging toe te passen en te blijven voldoen aan externe regelgeving en intern beveiligingsbeleid.

Anders denken

3 cloud security scenario's

cloud - Container Security
Container Security

Het omarmen van cloud-native technologieën, zoals Docker en Kubernetes, is essentieel om een voorsprong op de concurrentie te creëren. Cloud native is de nieuwe standaard. Naarmate de acceptatie van deze nieuwe containertechnologieën toeneemt, moeten ook de zorgen over de beveiliging van gecontaineriseerde omgevingen toenemen. En ervoor zorgen dat alles in de containeromgeving draait zoals bedoeld, moet prioriteit nummer één zijn.

cloud - Serverless Security
Serverless Security

Het toepassen van serverless computing, zoals AWS Lambda en Azure Functions, is van fundamenteel belang om het volledige potentieel van de cloud te benutten. Het beveiligen ervan kan echter een uitdaging zijn, omdat zichtbaarheid moeilijker wordt en er continu nieuwe aanvalsvectoren worden geïntroduceerd. Het serverloze, operationele model vereist een paradigmaverschuiving in de manier waarop naar applicatiebeveiliging wordt bekeken. Het is onze ervaring dat serverless beveiligingsrisico's zo vroeg mogelijk in de ontwerpfase moeten worden aangepakt om misbruik later te beperken.

cloud - DevSecOps
DevSecOps

Voor DevOps moet beveiliging ook een geïntegreerd onderdeel vormen van de lifecycle van je applicaties. Conventionele security policies en routines kunnen een knelpunt vormen in de CI/CD pipelines. En als logisch gevolg daarvan kan beveiliging volledig genegeerd worden. Moderne problemen vragen om moderne oplossingen. Bij DevSecOps draait alles om ingebouwde beveiliging, security by design en het integreren van twee tegengestelde doelen - snelheid en beveiliging - van begin tot eind. Als cloud natives werken we elke dag volgens deze principes.

CloudNation Security blogs & artikelen

Leer van onze consultants aan de hand van concrete voorbeelden en cases

Erik Snijder - cloud security consultant
Erik Snijder, Principal Cloud Security Consultant
"Cloud security wordt door veel organisaties steevast genoemd als één van de grootste bergen om te overwinnen in het realiseren van hun cloud ambities. Maar geen probleem, die berg komen we samen wel op."
Erik Snijder, Principal Cloud Security Consultant
Let's connect