Nederlands
Home
Diensten
Cloud Security

Cloud Security

Effectieve, schaalbare, frictieloze, proactieve en kosteneffectieve cloud beveiliging is het doel. Maar welke stappen moet je nemen om daar te komen? Welk pad ook bij jouw case hoort; het is altijd een combinatie van tech en mens. Precies waar CloudNation in excelleert.

Let's connect
cloud security hero

De tools, best practices en compliancy die ervoor zorgt dat cloudbeveiliging geen rem op de groei is.

Cloud beveiliging is essentiëel om de cloud maximaal te benutten. Daarom heeft CloudNation toegewijde Cloud Security Consultants die uitdagingen oppakken en leiden met visie. Ze gaan verder dan alleen security in de architectuur integreren volgens best practices en reference architectures van cloud providers; ze vertalen beleid naar praktische implementatie en empoweren jullie team gedurende dat proces. Het resultaat: een organisatie exact weet waar ze staat op het gebied van beveiliging, aantoonbaar compliant & veilig is en waar beveiliging geen barrière voor groei is.

CloudNation-beeld-23
UITDAGINGEN

Veelvoorkomende Cloud Security uitdagingen

 • Bekend worden met de juiste (cloud native) security tooling en hoe die effectief in te zetten;
 • De omschakelijk van conventionele IT-beveiliging naar cloud-enabled-beveiliging;
 • Het (ontbrekende) bewustzijn dat compliant zijn en veilig zijn niet hetzelfde is;
 • Compliant worden met de tools in de praktijk;
 • In lijn met “shared responsibility” krijgen DevOps teams meer verantwoordelijkheid, maar hoe geven we ze ook handvaten om die verantwoordelijkheid te nemen?;
 • PenTests en audits goed doorkomen voor certificeringen;
 • Geautomatiseerd doorlopend aantoonbaar meten van en rapporteren over huidige veiligheid van de omgeving;
 • Gebrek aan kennis of specialisten op gebied van cloud security;
 • On-premise security aansluiten bij de cloud.

Twee bergbeklimmers in de wolken zekeren zichzelf
CASE VOORBEELDEN

6 manieren hoe CloudNation recent is ingezet op Cloud Security

 • Het leveren van cloud security diensten volgens best practices en reference architectures van de cloud providers;
 • Het leveren van cloud security consultancy voor kortere en langere periodes;
 • Het consulten en trainen van teams ter voorbereiding op (cloud) security assessments;
 • Het minimaliseren van het risico op een cyberaanval door het uitvoeren van een security health check, gevolgd door het uitvoeren van een gericht actieplan ter verbetering;
 • Het opzetten van een SIEM/SOAR voor kritieke cloud infrastructuur;
 • Het uitzoeken en implementeren van de juiste op maat geselecteerde cloud security tooling, zodat de organisatie (beter) aantoonbaar compliant en veilig is.

Alexander Brouwer, CEO van VIVE
Alexander Brouwer, CEO van VIVE
SUCCESVERHAAL
"Door CloudNation in te schakelen slaagden we met flying colors voor de PenTest die we moesten doen om een bankvergunning van de DNB te krijgen."
Alexander Brouwer, CEO van VIVE
Bekijk de case

Cloudproviders waar we top notch cloud security voor verzorgen:

Erik Snijder - cloud security consultant
Erik Snijder, Principal Cloud Security Consultant
"Cloud security wordt door veel organisaties steevast genoemd als één van de grootste bergen om te overwinnen in het realiseren van hun cloud ambities. Maar geen probleem, die berg komen we samen wel op."
Erik Snijder, Principal Cloud Security Consultant
Let's connect
CloudNation-beeld-45
VERDIEPING

Cloud Security in de praktijk

Naarmate organisaties data, systemen en services naar de cloud migreren, ontstaan er een nieuwe aanvalsvectors die zijn eigen uitdagingen hebben op het gebied van beveiliging, governance en compliance.

Cloud computing verandert niet alleen de manier waarop gebruikers omgaan met data en applicaties, het verandert ook de manier waarop IT en business werken. De verschuiving van een traditioneel bedrijfsmodel naar een cloud bedrijfsmodel zal impact hebben op mensen, processen en technologie.

 Waar beginnen we?

 Waar moeten we aan voldoen?

Hoe houden we de controle over een steeds veranderende IT-omgeving?


Dit zijn vragen die we vaak horen. Wij geloven dat het creëren van bewustwording binnen de organisatie een belangrijke eerste stap is naar het bouwen en onderhouden van veilige cloud omgevingen. Cloud beveiliging wordt vaak als complex ervaren, omdat men vaak niet weet wie waarvoor verantwoordelijk is. Daarnaast heeft cloud transformatie niet alleen te maken met een verandering in technologie, maar heeft het ook impact op mensen en processen. Onze aanpak strijkt alle security gerelateerde oneffenheden glad door met alle aspecten rekening te houden en ervoor te zorgen dat security by design de standaard wordt in jullie organisatie. Het is tijd om de juiste tools, processen, controles en ethos in te voeren om continuous security & compliancy in de cloud te garanderen.

Meer? Download onze one-pager "5 best practices that every roadmap to cloud security should incorporate"

Download one-pager
Matthijs Kortekaas - Cloud Security Consultant
"Als het gaat om cloud beveiliging, is elke casus anders. Er is geen pasklare oplossing voor beveiliging en compliance. Of je nu al in de cloud zit of van plan bent de eerste stap te maken, wij bieden voor elke casus flexibele maatwerkoplossingen."

Matthijs KortekaasCloud Security Consultant

Voorbeelden van cloud security advies & support

Icon - C security

cloud-security-icon-0

We definiëren je pad naar een cloud-first-strategie door kritieke assets te identificeren. Een duidelijke cloud-first strategie is van cruciaal belang voor het managen van de complexiteit en risico's die de cloud met zich meebrengt. Bovendien verzorgt het de weg naar governance en compliance.

cloud-security-icon-1

We vergroten het bewustzijn van stakeholders door middel van workshops en trainingen om een gezonde basis te leggen voor cloud beveiliging en hen te helpen betere beslissingen te nemen over bedrijfsrisico's.

cloud-security-icon-2

We verzorgen risicobeheer en -beperking voor, tijdens en na een cloud migratie om exposure te minimaliseren tijdens projecten.

cloud-security-icon-3

We analyseren je huidige cloud omgeving aan de hand van best practices en doen aanbevelingen met betrekking tot security, governance, resource optimalisatie en cloud uitgaven. Dit doen we via onze CloudNation HealthCheck.

cloud-security-icon-4

We beoordelen de organisatie en rapporteren over security- en compliancevereisten. Zo identificeren we bestaande hiaten tussen de vereisten en huidige situatie.

cloud-security-icon-2

We verzorgen automatisering en integratie om ervoor te zorgen dat systemen en policy in overeenstemming blijven met best practices.

cloud-security-icon-6

We verzorgen training en opleiding voor security teams en SOC's om hen in staat te stellen best practices voor cloud beveiliging toe te passen en te blijven voldoen aan externe regelgeving en intern beveiligingsbeleid.

Anders denken

3 cloud security scenario's

cloud - Container Security
Container Security

Het omarmen van cloud-native technologieën, zoals Docker en Kubernetes, is essentieel om een voorsprong op de concurrentie te creëren. Cloud native is de nieuwe standaard. Naarmate de acceptatie van deze nieuwe containertechnologieën toeneemt, moeten ook de zorgen over de beveiliging van gecontaineriseerde omgevingen toenemen. En ervoor zorgen dat alles in de containeromgeving draait zoals bedoeld, moet prioriteit nummer één zijn.

cloud - Serverless Security
Serverless Security

Het toepassen van serverless computing, zoals AWS Lambda en Azure Functions, is van fundamenteel belang om het volledige potentieel van de cloud te benutten. Het beveiligen ervan kan echter een uitdaging zijn, omdat zichtbaarheid moeilijker wordt en er continu nieuwe aanvalsvectoren worden geïntroduceerd. Het serverloze, operationele model vereist een paradigmaverschuiving in de manier waarop naar applicatiebeveiliging wordt bekeken. Het is onze ervaring dat serverless beveiligingsrisico's zo vroeg mogelijk in de ontwerpfase moeten worden aangepakt om misbruik later te beperken.

cloud - DevSecOps
DevSecOps

Voor DevOps moet beveiliging ook een geïntegreerd onderdeel vormen van de lifecycle van je applicaties. Conventionele security policies en routines kunnen een knelpunt vormen in de CI/CD pipelines. En als logisch gevolg daarvan kan beveiliging volledig genegeerd worden. Moderne problemen vragen om moderne oplossingen. Bij DevSecOps draait alles om ingebouwde beveiliging, security by design en het integreren van twee tegengestelde doelen - snelheid en beveiliging - van begin tot eind. Als cloud natives werken we elke dag volgens deze principes.

CloudNation Security blogs & artikelen

Leer van onze consultants aan de hand van concrete voorbeelden en cases