Nederlands
Home
Branches
Finance & FinTech

Realiseer FinTech innovaties versneld met hoogstaande security

Verlaag kosten, breng nieuwe oplossingen sneller op de markt en verbeter de klantervaring, terwijl je voldoet aan strenge security en compliance eisen. Maak ook gebruik van de expertise die onze 60+ toegewijde cloud natives eerder opdeden in FinTech-projecten.

Meer weten? Let's talk
Matthijs knows how
CloudNation-beeld-gh3hx-3

FinTech meets CloudNation

FinTech heeft de afgelopen jaren voor hevige disruptie gezorgd in allerlei sectoren - en in de financiële sector in het bijzonder. De gevestigde orde is uitgedaagd door digitale nieuwkomers met innovatieve en klantvriendelijke oplossingen die de manier waarop we communiceren met financiële instellingen drastisch heeft gewijzigd. Door deze snelle transformatie zijn onze eisen als klant flink omhoog gegaan. En deze disruptors blijven niet stil zitten met het verhogen van de verwachtingen!

De cloud was in veel gevallen het fundament waarop deze disruptors hun revoluties hebben gebouwd en geschaald. En CloudNation heeft diverse van deze partijen in de afgelopen jaren bijgestaan en een golf van innovatie mede mogelijk gemaakt, door het neerzetten van solide oplossingen die klantvriendelijk enerzijds en goed beveiligd anderzijds waren.

Enkele voorbeelden van onze recente FinTech-projecten zijn:

  • de toepassing van Artificial Intelligence en Machine Learning in klantprocessen;
  • Mobile First en Embedded Finance (Buy Now, Pay Later);
  • advanced cloud networking voor cryptocurrency beurzen;
  • alsook het zorgen voor een optimale Security en Continuous Compliance.

Willen jullie ook FinTech ambities in de cloud verwezenlijken? CloudNation knows how.


Het maakt niet uit waar je bent in je cloudreis in de financiële sector of als FinTech, CloudNation staat voor je klaar

Of je nu wilt migreren, optimaliseren of innoveren, bij CloudNation vind je de knowhow die je nodig hebt om je cloudplannen te verwezenlijken.

Cloud advies en consulting - icon
Verscherp de business case met een Strategy & Planning workshop

Bespreek jullie business case met onze beste FinTech cloud native consultants en breng de mogelijkheden haarscherp in kaart met de Cloud transformation strategy & planning workshop. De deliverable: een ambitieuze én realistische roadmap.

Strategy Workshop
Icon - LZaaS
Landing Zone as a Service is het ideale fundament om FinTech op te bouwen

Een goed begin is het halve werk. En daarvoor bieden we de Landing Zone as a Service aan. Dit is een well-architected, multi-account omgeving waaruit je team snel workloads en applicaties kan deployen en launchen op een infrastructuur die geoptimaliseerd is voor governance, beveiliging en cost management.

LZaaS
Cloudmigratie
Meer over Cloud security door CloudNation

Cloud beveiliging is essentiëel om de cloud maximaal te benutten. Organisaties met FinTech zijn gebonden om het aantoonbaar te maken dat de beveiliging perfect voor elkaar is. CloudNation heeft hiervoor de best practices en tools om dit te bereiken.

Cloud security
Alexander Brouwer, CEO van VIVE
"Door CloudNation in te schakelen slaagden we met flying colors voor de PenTest die we moesten doen om een bankvergunning van de DNB te krijgen."

Alexander BrouwerCEO van VIVE

Groei ook versneld met een veilige cloud omgeving binnen de gestelde wet- en regelgeving

De financiële sector en FinTech zijn ingebed in een omgeving die in toenemende mate door toezichthouders en autoriteiten gereguleerd en gecontroleerd wordt. Zo heeft de Europese Commissie ook in 2022 weer richtlijnen opgelegd ter beheersing van cyberrisico's  in de hele financiële sector (Digital Operational Resilience Act - DORA). CloudNation heeft de expertise en ervaring om een cloudomgeving veilig en compliant conform wet- en regelgeving neer te zetten. En daarmee hebben we verschillende klanten geholpen om vlekkeloos door audits van toezichthouders te komen.

vive app logo groot tight
Lees onze case over FinTech start-up VIVE

CloudNation hielp de developers van FinTech start-up VIVE om in een hele korte tijd een schaalbare en veilige public cloud omgeving opzetten. Cruciaal voor groei enerzijds en strenge continues compliance voor hun bankvergunning van de DNB anderzijds.

VIVE succesverhaal
Deribit Logo
Bekijk hoe wij cryptocurrency trading platform Deribit hielpen

Cloud beveiliging is essentiëel om de cloud maximaal te benutten. Organisaties met FinTech zijn gebonden om het aantoonbaar te maken dat de beveiliging perfect voor elkaar is. CloudNation heeft hiervoor de best practices en tools om dit te bereiken.

Deribet succesverhaal
AWS security services competency partner badge
CloudNation is door AWS en Microsoft erkend als security expert

Voor zowel AWS en Azure heeft CloudNation de consultants en de aanpak om een veilige omgeving te realiseren. Dit hebben we verzilverd door het behalen van een speciale partnerstatus voor AWS en Azure.

AWS Security Competency
AWS Financial Services Competency badge
CloudNation is door AWS erkend als financial services partner

Ons harde werk in de fintech sector is door AWS bekroond met een partnerstatus voor financial services competency.

AWS Financial Services Competency

Ondersteun je team met CloudNation

Veel organisaties hebben zelf een ervaren development team, maar worden beperkt in de beschikbare resources. Dan kan het een bewuste keuze zijn om de krachten te verdelen en de samenwerking op te zoeken. Er zijn allerlei vormen van ondersteuning waarmee we voor je klaarstaan om jullie te helpen versnellen in de cloud.

Managed Cloud Services icon
Focus zelf op innovatie en benut ons voor Managed Cloud Services

Maak gebruik van ons als je partner voor beheer, terwijl je zelf in control blijft. Wij helpen de omgeving opzetten, stabiliseren, optimaliseren en beheren. Incidenten en changes worden conform afspraken opgepakt en afgehandeld zodat jullie ongehinderd focus op de kerntaken kunnen houden.

Managed Cloud Services
Netwerk & connectivity icon
Krijg agile ondersteuning via het Cloud Competence Center

CloudNation als aanvulling op je DevOps team. Je krijgt ongehinderd toegang tot onze gespecialiseerde resources voor je eigen cloud engineering activiteiten. Verbeter je slagkracht en ontwikkel de skills van je eigen DevOps team, door ze te laten samenwerken met CloudNation.

Cloud Competence Center
Applicatiemodernisatie
Sluit aan bij de tijd met Applicatiemodernisatie

Als het tijd is om jullie software optimaal alle mogelijkheden van de cloud te laten benutten, staan wij voor je klaar met een bak aan expertise en ervaring. Daarnaast helpen we ook je applicatie in de Marketplace te plaatsen van de cloudproviders waardoor je nieuwe verkoop- en afrekenkanalen opent.

Applicatiemodernisatie

500+ organisaties, waaronder tientallen organisaties in de financiële sector, maakten samen met CloudNation hun cloudreis

Enable. Empower. Deliver.

CloudNation knows how.

 

Let's talk