Nederlands

The cloud is not the limit - Erik

Erik Snijder
Publicatiedatum: 30 mei 2023

Toen Erik Snijder als Cloud Consultant bij CloudNation kwam werken, was hij collega nummer 15. Hij heeft niet alleen de groei van de organisatie meegemaakt, maar is inmiddels ook zelf gegroeid naar de functie van Principal Cloud Security Consultant. Samen met zijn gedreven team heeft Erik al veel mooie projecten mogen uitvoeren. We vroegen hem naar zijn mooiste project en naar de persoon achter de consultant.

 

Van sportacademie naar cloudexpert

Ik heb de sportacademie in Zwolle afgerond als vooropleiding. Het was een superleuke opleiding, maar ik kon niet gemakkelijk een baan vinden in het sportbeleid. Als computerhobbyist vond ik echter wel werk in de toen booming IT-wereld begonnen als helpdesk medewerker en vervolgens als systeembeheerder heb ik me een beetje in slaap laten suffen. Toen ik na 8 jaar klaar was voor een volgende stap werd me duidelijk dat voortdurende bijscholing noodzakelijk is om bij te blijven in de IT. Zo kwam ik vroeg in aanraking met de cloud, wat uiteindelijk leidde tot mijn huidige rol binnen CloudNation. Naast mijn werk besteed ik thuis nog steeds veel tijd aan hobby's zoals home automation. Ik heb bijvoorbeeld 4 Alexa’s in huis die, in combinatie met Home Assistant, veel voor mij regelen. Samen met mijn vrouw en 2 kinderen is het dus altijd gezellig bij ons thuis!

Al 3 jaar betrokken bij security project

In juni 2020 ben ik begonnen als pijlerhoofd security in het Cloud Foundation-team voor een grote financiele instelling. We helpen die instelling om de cloudsecurity in Azure goed op te zetten, zodat het SOC (Security Operations Team) zijn werk kan doen en het aansluit bij het securitybeleid en de processen. Een van de speerpunten is ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk securityincidenten bij het SOC terechtkomen, door cloudgebruikers inzicht te geven in hun security posture en hen de tools te bieden om deze te verbeteren. Sinds januari ben ik project cloudexpert in het Cloud Expertise-team. Dit team bestaat uit een programmamanager, productowner, scrummaster en een aantal gespecialiseerde cloudexperts. Het expertise-team fungeert als een brug tussen de vraag van de business en de mogelijkheden in de cloud.

 

Soms is er sprake van 'cloudwatervrees'

Bij grote organisaties stuit je vaak op processen en voorschriften waaraan men moet voldoen, met name op het gebied van security. Deze processen en voorschriften sluiten vaak (helemaal) niet aan bij een dynamische cloudomgeving. Dit kan leiden tot onbegrip en weerstand, oftewel 'cloudwatervrees'. Dit is niet op te lossen met technologie; hier moet de mens écht centraal staan. Door organisaties mee te nemen op een cloud-journey en hen te empoweren er zelf mee aan de slag te gaan, kan de cloudwatervrees verminderen en kunnen de mogelijkheden van de cloud optimaal benut worden. CloudNation was een van de eerste organisaties die inzag dat de cloud geen bijkomstigheid is, maar juist de core business moet zijn. De veranderingen gaan zo snel dat je er dedicated focus voor nodig hebt. Door de mens centraal te stellen, kennis te delen en zich volledig te richten op de cloud, vormt CloudNation een uniek team van mensen!

Geschreven door Erik Snijder

Wil je meer weten of CloudNation iets voor jou kan betekenen?

Neem contact op met Cloud Networking experts om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. 

Neem contact op
Mark N
Erik Snijder
Publicatiedatum: 30 mei 2023

Meer kennis, howto's en inzichten ter inspiratie