Nederlands

The cloud is not the limit - Tobias

Tobias van Stokkum
Publicatiedatum: 18 mei 2023

Tobias van Stokkum is in februari gestart bij CloudNation als cloud consultant, hij is gespecialiseerd in Azure en Google Cloud Platform. Tobias is al vanaf zijn 14e aan het werk in de IT. Zo mocht hij komen werken bij een ict-bedrijf van een kennis en hier leerde hij ontwikkelen in HTML en PHP. Vanaf hier heeft Tobias gradueel zijn passie gevonden binnen de IT infrastructuur. In deze blog deelt hij met ons hoe zijn onboarding binnen CloudNation eruit zag en zijn ervaring met zijn eerste project!

 

Een goed begin is het halve werk

Inmiddels ben ik 3 maanden in dienst bij CloudNation. Vanaf de eerste dag voelde ik mij direct welkom. Zoals bij veel organisaties bestond de eerste dag uit het ophalen van mijn laptop en telefoon. Wat wél anders was, was de welkom-lunch die voor mij georganiseerd werd samen met alle collega’s. De lunch stimuleert collega’s die regelmatig thuis werken om naar kantoor te komen en zo kon ik op een hele relaxte manier iedereen leren kennen. Dit was gelijk een goed beeld van hoe de werksfeer er bij CloudNation uit ziet: chill, natuurlijk en vooral erg ongedwongen.

 

Slimmer en sneller werken met Kubernetes

Het eerste project waar ik mee aan de slag mocht was voor Infoniqa. Hier hebben zij een kubernetes oplossing ontwikkelt voor hun klanten. De omgeving is netjes opgedeeld in een test en productieomgeving. Dit maakt het voor ontwikkelaars toegankelijk om veilig nieuwe oplossingen te bouwen. Aan CloudNation is gevraagd om het kubernetes cluster verder te optimaliseren en om incidenten te verhelpen met betrekking tot de configuratie.

 

Ik kreeg direct vertrouwen

Voor dit project werk ik voornamelijk zelfstandig, maar ik heb uiteraard mijn collega’s bij CloudNation om op terug te vallen. Het geeft mij een groot gevoel van vertrouwen dat ik direct dit project mocht oppakken. CloudNation geeft mij de kans om zelf zaken te onderzoeken en op te lossen. Mijn rol in dit project was gericht op het opzetten van het tweede kubernetes cluster in verband met het snel groeiende aantal klanten en een beperking binnen de ingress controller die de Azure kubernetes service aanbiedt. Hiervoor maakte ik aanvullend gebruik van Terraform en Azure DevOps om de omgeving in code te ontwikkelen en te onderhouden.

 

Van verticaal naar horizontaal

Als eindresultaat is het tweede cluster geconfigureerd voor de klant en zij zullen binnenkort geholpen worden met een andere ingress controller zodat alles weer binnen een enkel cluster kan landen, Het project ging niet zonder slag of stoot. Zo waren er wat beperkingen met betrekking tot de gekozen ingress controller binnen kubernetes (Azure application gateway). Om deze reden moest er horizontaal geschaald worden in plaats van verticaal, waardoor wij ook op een tweede cluster zijn uitgekomen in plaats van het uitbreiden van de oorspronkelijke cluster.

 

Uitdaging, vertrouwen en plezier

Voor mij was de techniek nog relatief onbekend in tegenstelling tot andere collega’s binnen CloudNation en daardoor waardeer ik het vertrouwen en de kans om dit op te pakken alleen maar meer. Ik denk dat CloudNation hier echt uniek in is en het is daarnaast erg fijn dat je kan werken met goed ingerichte producten die ontwikkeld zijn op basis van de best practises. Mijn eerste maanden bij CloudNation hadden niet beter kunnen starten en hierdoor kijk ik met veel plezier uit naar de toekomst!

 

Geschreven door Tobias van Stokkum

Wil je meer weten of CloudNation iets voor jou kan betekenen?

Neem contact op met Cloud Networking experts om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. 

Neem contact op
Mark N
Tobias van Stokkum
Publicatiedatum: 18 mei 2023

Meer kennis, howto's en inzichten ter inspiratie