Nederlands

Aiosyn's reis naar de cloud voor precisie en vooruitgang in de gezondheidszorg

Om Aiosyn te ondersteunen in hun ambities, hebben we hen geholpen om te migreren naar Amazon Web Services (AWS). David Tellez, CTO van Aiosyn, deelt hoe die reis naar de public cloud verliep.

Lees meer
Mitosis on screen 2

Over Aiosyn 

Aiosyn zorgt voor een revolutie op het gebied van pathologie. Ze stellen pathologen in staat de nauwkeurigheid, efficiëntie en effectiviteit van hun werk te verbeteren. Door middel van innovatieve softwareoplossingen die deep-learning algoritmen integreren in bestaande pathologieworkflows, tilt Aiosyn de klinische besluitvorming naar nieuwe hoogten. Hun AI-aangedreven technologie heeft tot doel nieuwe perspectieven te bieden, wat uiteindelijk leidt tot verbeterde patiëntidentificatie en stratificatie in programma's voor de ontwikkeling van geneesmiddelen.

Mitosis on screen 3
 

Wat was de beginsituatie voordat jullie met CloudNation begonnen samen te werken?

Bij Aiosyn ontwikkelen, certificeren en integreren we AI-aangedreven oplossingen voor klinische pathologie. We waren vanaf het allereerste begin een cloud-native bedrijf. We herkenden al heel vroeg de flexibiliteit van het gebruik van cloudoplossingen in plaats van onze eigen hardware. Zodra we echter begonnen met het verwerken van medische beelden en het trainen van AI-modellen voor onze eerste producten, merkten we dat ons systeem op dat moment beperkingen vertoonde op belangrijke aspecten zoals schaalbaarheid, beschikbaarheid, traceerbaarheid, veiligheid, enz.

Wat was de uitdaging die jullie voor je hadden?

We moesten een robuust fundament van onze computerinfrastructuur in de cloud bouwen, een startpunt van waaruit we onze producten verder konden ontwikkelen en tegelijkertijd de snelle groei van Aiosyn konden ondersteunen. We hebben drie hoofddoelen vastgesteld:

  • Het opzetten van Infrastructure as Code (IaC) als de standaardbenadering van cloud binnen onze organisatie met behulp van Terraform.
  • Volgen van de best practices in de branche op het gebied van security en compliance. Een voorbeeld hiervan was het configureren van een configuratie met meerdere accounts binnen AWS om gevoelige cloudresources te isoleren/compartimenteren.
  • Behoud van flexibiliteit en ontwikkelingssnelheid. We wilden de mogelijkheid om snel prototypes te ontwikkelen en hypotheses te testen niet verliezen, wat cruciaal is voor een startup als Aiosyn.

 

Waarom hebben jullie voor AWS en CloudNation gekozen?

We hebben voor AWS gekozen om drie redenen. Ten eerste had ons team al enige ervaring met AWS, dus we konden zonder vertraging beginnen met het bouwen van infrastructuur. Ten tweede hebben we destijds verschillende aanbiedingen van cloudproviders geanalyseerd en konden we geen substantiële verschillen vinden voor onze use case. Ten derde heeft AWS ons vanaf het allereerste begin ondersteund via hun AWS Activate-programma voor startups.

CloudNation was voor ons een makkelijke keuze. Na het eerste contact waren ze enthousiast om ons te helpen. Ze kwamen met een op maat gemaakt voorstel om de drie doelen die ik eerder noemde aan te pakken. Hun consultants begrepen niet alleen de technische uitdagingen, maar ook de unieke uitdagingen van Aiosyn als jonge startup die door AI aangedreven medische apparaten bouwde.

 

Welke fasen hebben jullie doorlopen van eerste beslissing tot migratie?

De eerste stap was het definiëren van de reikwijdte, manier van werken en werkpakketten van ons project. De consultants van CloudNation gaven advies van onschatbare waarde in deze vroege onzekere fase en hielpen bij het vormgeven van de vereisten van ons systeem. Daarnaast hebben we samen met CloudNation een landingszone in AWS opgezet volgens best practices zoals multi-account, SSO, 2FA, enz. We hebben het systeem gebouwd om automatisch cloudbronnen met IaC in te zetten. Ten slotte zijn we overgestapt op een op tickets gebaseerde manier van werken, waarbij we samen met de hulp van CloudNation infrastructuur hebben gebouwd in tweewekelijkse sprints. Ondanks de technische uitdagingen en complexiteit van het project, hebben we erg genoten van onze samenwerking en maken we nog dagelijks gebruik van de infrastructuur.

 
Wat zijn de toekomstplannen voor Aiosyn en het cloudgebruik?

We breiden ons platform uit om de integratie en implementatie van onze productieworkloads te ondersteunen. We zijn CE-gecertificeerd voor ons eerste door AI aangedreven medische apparaat voor mitosedetectie bij borstkanker. Dit vereist dat we onze infrastructuur verbeteren om naadloze integratie met onze klanten te kunnen bieden, terwijl we de prestaties optimaliseren en de kosten verlagen. Daarnaast gaan we over op multi-cloud waarbij we onze producten niet alleen in AWS kunnen inzetten, maar ook in andere cloudproviders zoals Microsoft Azure. Onze cloudreis is nog maar net begonnen!

Over de oplossingen voor mitosedetectie van Aiosyn: https://www.aiosyn.com/news/aiosyn-launches-ai-powered-mitosis-detection-solution-to-support-cancer-research-improving-the-efficiency-and-consistency-of-results/

 

Heb je advies voor anderen die beginnen met cloud?

Werken met cloudtechnologie kan lastig zijn, maar het loont op de lange termijn zeker de moeite als je op zoek bent naar flexibiliteit en snelheid, maar geen concessies wilt doen aan de kwaliteit van de infrastructuur. Wij hebben een paar tips:

  • Begin vroeg met IaC. De leercurve is steil, maar je zal snel kunnen profiteren van best practices en open-sourcecode.
  • Bouw een betrouwbare infrastructuur. Over-engineer cloudresources in het begin niet, maar probeer een betrouwbare en robuuste infrastructuur op te bouwen, ook al duurt het wat langer. IaC helpt enorm om dit doel te bereiken.
  • Win tijdig deskundig advies in. Zorg voor ondersteuning van jouw cloudprovider (bijv. AWS) en werk samen met een ervaren partner als CloudNation. Er zijn veel belangrijke beslissingen te nemen die de kwaliteit van systemen op de lange termijn zullen beïnvloeden.
  • Veel plezier! Het bouwen van infrastructuur in de cloud is een van de leukste bezigheden van ons engineering team.

De juiste tools en vaardigheden

De AWS Services en tooling die worden gebruikt in de Aiosyn-omgeving
Infra as Code
Site-to-Site VPN
AWS Step Functions
AWS Batch
Amazon S3
AWS Backup
AWS Security Hub
AWS CloudTrail
CloudNation HQ
AFSPRAAK MAKEN

Klaar om jouw IT-transformatie te versnellen?

Contact ons

Meer succesverhalen