Nederlands

Cowboy migreert naar AWS en verkrijgt moeiteloos schaalbaarheid dankzij CloudNation

Het e-bike productiebedrijf Cowboy moest rijders connected houden om een goede klantervaring te bieden, maar stond voor een uitdaging toen het systeem niet kon meegroeien.

Lees meer
Cowboy image 3

Cowboy, een fabrikant van e-bikes met hoofdkantoor in Brussel, België, groeide uit zijn infrastructuur, wat de rijervaring zou kunnen beïnvloeden als het niet werd opgelost. Het had al de grootste optie bereikt die zijn cloudprovider aanbood, maar begon latencyproblemen te ondervinden bij het ophalen van gegevens. Hoewel het bedrijf nog geen downtime ervoer of de beschikbaarheid voor klanten beïnvloedde, was het duidelijk dat zijn systemen uiteindelijk overbelast zouden raken als er geen verandering werd doorgevoerd. In samenwerking met AWS Partner CloudNation migreerde het naar Amazon Web Services (AWS) om prestatieknelpunten te verwijderen en het gebruik van middelen en kosten te optimaliseren.

CowBoy image 2
 

Cowboy had een nieuwe route nodig om groei te handhaven

Cowboy biedt sterke connected elektrische fietsen (e-bikes) voor fietsers in steden. Opgericht in 2017, heeft het bedrijf nu klanten in meer dan 2.500 steden en dorpen in heel Europa, met meer dan 1,5 miljoen ritten per maand. De fietsen van Cowboy maken gebruik van slimme functies en mobiele connectiviteit om geavanceerde functies aan gebruikers te bieden. Als antidiefstalfunctie kan de fiets de eigenaar waarschuwen als deze wordt verplaatst, geschud of geraakt. De fiets heeft ook een vind-mijn-fiets functie waarmee gebruikers een gestolen fiets kunnen lokaliseren. Wanneer een gebruiker de Cowboy-app opent voor een rit, geeft de app ook de laadstatus van de fiets aan.

Veiligheidsfuncties van Cowboy e-bikes

Cowboy maakt ook gebruik van connectiviteit om de veiligheid van rijders te verbeteren met automatische crashdetectie. Wanneer sensoren een ongeluk detecteren, stuurt de app een bericht naar de rijder om zijn status te controleren. Als er geen reactie komt, waarschuwt Cowboy de vooraf ingestelde noodcontactpersoon van de rijder. "Ik denk dat we veel zorgen hebben opgelost—deze veiligheidsangsten die gebruikers kunnen hebben over het leven en rijden op een fiets—met die functies," zegt Zachary Diebold, hoofdsoftwarearchitect bij Cowboy. "Naast deze veiligheidsfuncties bieden onze e-bikes andere mogelijkheden die aantrekkelijk zijn voor jongere rijders en die veel data genereren."

Groeiende datastromen vereisten nieuwe infrastructuur

De grootste hoeveelheid data van Cowboy kwam van route-tracking, inclusief geregistreerde routes, gemiddelde snelheid en snelheid op elk punt. Het systeem genereerde 25 datapunten per seconde voor elke gebruiker. Echter, het volume van gegenereerde data werd te groot voor de infrastructuur van het bedrijf om te beheren. "We hadden het maximale bereikt van wat we konden doen op het gebied van datamogelijkheden," zegt Diebold. "We groeiden snel, dus we hadden een schaalbare oplossing nodig."

Beperkingen van de bestaande cloudprovider

Cowboy had zijn infrastructuur in de cloud gelanceerd met behulp van een provider die beheerde diensten in verschillende lagen aanbood. De lagen boden echter niet de root-toegang tot servers die Cowboy wilde en gaven beperkte toegang tot logs. "Het was een plug-and-play oplossing," zegt Diebold. "Maar alles zat achter vaste muren en bepaalde configuraties. We hadden niet veel RAM nodig, we hadden geen krachtige servers nodig, maar we moesten voor de hoogste laag betalen omdat we niet de volledige controle hadden. We hadden een visie die groter was dan onze provider en het werd erg beperkend."

CowBoy image 1

Migratie naar AWS met behulp van CloudNation biedt schaalbaarheid en flexibiliteit

Het bedrijf benaderde AWS om te ontdekken hoe het de benodigde mogelijkheden kon verkrijgen. Na het bespreken van de huidige situatie van Cowboy en de ambities voor de toekomst, bracht een AWS-vertegenwoordiger de e-bikefabrikant in contact met AWS-partner CloudNation.

"AWS nam contact met ons op en legde de situatie uit. Na te horen over de strakke tijdlijn, stonden we direct klaar om te helpen" zegt Bart Boonen, mede-eigenaar en Chief Technical Officer van CloudNation. "Snelle actie was cruciaal. Ze hadden snel iets nodig, anders zou hun omgeving hun bedrijfsvoering gaan beïnvloeden. We hebben direct twee leden van ons team toegewezen om samen te werken met hun team en zijn meteen aan de slag gegaan."

Nieuwe AWS-infrastructuur voor dataopslag en -analyse

In samenwerking met CloudNation had het team van Diebold duidelijk wat het nodig had. Het team wilde een database die kon schalen en gerepliceerd kon worden in een datawarehouse-applicatie, zodat er analyses op konden worden uitgevoerd zonder de prestaties te beïnvloeden. Cowboy wilde ook diepgaande inzichten in zijn data om betere zakelijke beslissingen te kunnen nemen.

De database werd gemigreerd naar Amazon Aurora, een relationeel relational database management system (RDBMS) gebouwd voor de cloud met volledige MySQL- en PostgreSQL-compatibiliteit. Cowboy's oplossing maakt ook gebruik van Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), een object storage service die toonaangevende schaalbaarheid, beschikbaarheid van data, beveiliging en prestaties biedt. Elastic Load Balancing verdeelt het netwerkverkeer om de schaalbaarheid van de applicatie te verbeteren. Het systeem is beveiligd met Amazon GuardDuty, dat machine learning en geïntegreerde dreigingsinformatie van AWS en vooraanstaande derden combineert om AWS-accounts, workloads en data te beschermen.

Kennisoverdracht door CloudNation

Het team van Diebold kreeg niet alleen de omgeving die het nodig had, maar leerde ook hoe het een AWS-infrastructuur kon ontwikkelen en implementeren. "Voordat we migreerden, was het eerste dat CloudNation deed machines opstarten in een testomgeving op een staging-server, en dat zouden we dan gebruiken om in productie te starten. We konden precies zien wat er was gebouwd en dan konden we nieuwe omgevingen op- en afschalen zoals we wilden, aan de AWS-kant van de AWS-infrastructuur. Dit gaf ons veel ervaring door het werken met CloudNation," zegt Diebold.

 
Bart Boonen

"AWS nam contact met ons op en legde de situatie uit. Na te horen over de strakke tijdlijn, stonden we direct klaar om te helpen."

Bart Boonen  ● Mede eigenaar en chief technical officer bij CloudNation

 

Cowboy aangedreven door datagestuurde beslissingen

Cowboy gebruikt zijn nieuwe toegang tot data om betere zakelijke beslissingen te nemen. Het bedrijf volgt nu ongeveer 30 gegevenspunten per seconde terwijl rijders hun e-bikes gebruiken. Het kan bijhouden wanneer gebruikers batterijondersteuning nodig hadden—wanneer de elektrische motor inschakelt om de fiets te helpen voortbewegen—of wanneer de batterijondersteuning onvoldoende was voor de behoeften van een rijder. Het gebruikt zelfs gegevens over waar Cowboy e-bikes zijn gestolen en waar rijders ongelukken hebben gehad om waarschuwingen te creëren voor rijders, zodat ze op de hoogte zijn van gevaarlijke gebieden.

"Het zien hoe mensen hun Cowboy in de echte wereld gebruiken, helpt ons goede beslissingen te nemen over het aanbieden van updates voor de fietsen," zegt Diebold. "Maar het gaat niet alleen om technische beslissingen. We kunnen bijhouden wanneer en waar rijders hun fietsen gebruiken en weten welke gebieden goed zouden zijn om een dealer of een servicewinkel toe te voegen. We kunnen anticiperen op en reageren op de behoeften van rijders naarmate deze zich ontwikkelen."

Gemeenschapsvorming en ritgegevens delen

Cowboy gebruikt deze verbeterde toegang tot zijn data ook om rijders te helpen een beter gevoel van gemeenschap op te bouwen. Rijders kunnen prestatiegegevens delen en deelnemen aan ranglijsten. Het bedrijf heeft ook onlangs live rittracking uitgebracht, waardoor rijders details van hun rit en prestaties live kunnen delen.

Optimalisatie van de infrastructuur

De flexibiliteit die voortkomt uit het bouwen op AWS heeft Cowboy in staat gesteld om zijn infrastructuur te optimaliseren om aan zijn behoeften te voldoen. "We hadden geen controle met ons vorige systeem," zegt Diebold. "We kozen een niveau en dat was het. Nu kunnen we naar onze behoeften kijken en alles optimaliseren. Als we meer servercapaciteit hebben dan we nodig hebben, kunnen we deze verminderen. Als de data groeit, kunnen we dit opvangen. We hebben vrijheid gekregen in hoe we ons systeem beheren en een veel dieper begrip van het bedrijf."

Cowboy image 4

De volledige casestudy lezen?

Klik op de onderstaande knop om het artikel te downloaden en meer te leren over de reis van Cowboy naar succes op het AWS-platform.

Download

De juiste tools en vaardigheden

De AWS Services en tooling die worden gebruikt in de Cowboy-omgeving
CloudNation HQ
AFSPRAAK MAKEN

Klaar om jouw IT-transformatie te versnellen?

Contact ons

Meer succesverhalen