Nederlands

hello energy maakt een duurzame sprong vooruit met behulp van de cloud

hello energy, een organisatie die software aanbiedt aan eigenaren en gebruikers van gebouwen om te verduurzamen, wilde een overstap maken naar de public cloud. De keuze viel vrij snel op Amazon Web Services (AWS). Na tot de conclusie te zijn gekomen dat er nog te weinig inhouse kennis was over AWS, kwamen de oprichters van hello energy in contact met CloudNation. CloudNation heeft hello energy verder geholpen op AWS.  

Lees meer
hello energy All devices EN

Het verhaal van hello energy

hello energy is in 2016 opgericht door Kees van Alphen en Benno Schwarz. Kees en Benno hebben beide veel ervaring in energieconsultancy en wilden meer impact creëren. Ze kwamen samen op het idee om software te creëren die mensen helpt om energie en duurzaamheid beter te begrijpen. Ze wilden de vertaalslag maken tussen techniek en de mens. Die vertaalslag werd een Software as a Service (SaaS) oplossing. 

hello energy verbindt eigenaren en gebruikers van gebouwen om een positieve impact op het milieu te creëren, groene waarde te leveren voor investeerders, huurders en iedereen te betrekken bij duurzaamheid. De software stelt eindklanten in staat om toegang te krijgen tot duurzaamheidsdata en een betrokken gemeenschap op te bouwen rond energie- en CO2-besparinge. hello energy stelt niet alleen eigenaren van gebouwen in staat om een positieve impact te creëren, maar doet ook steeds meer om eindgebruikers erbij te betrekken. Zo is er een feature die maandelijkse challenges mogelijk maakt, zit er in de software een carpool feature en is er veel content beschikbaar met handige tips en tricks. Inmiddels is de software beschikbaar voor ongeveer 800 gebouwen in heel Europa en in 13 landen actief. hello energy groeit snel en heeft internationale ambities. 

 

De uitdaging

hello energy werkte met een extern bedrijf die software voor hen maakte, maar wilde de software intern verder bouwen. Daarnaast ambieerde de organisatie om de overstap naar de public cloud te maken. Kortom, de organisatie stond voor een dubbele uitdaging. Al snel merkten ze binnen hello energy niet voldoende cloud expertise in huis te hebben en gingen ze op zoek naar assistentie. hello energy maakte op dat moment deel uit van het Rise Programma van Techleap en werden geïntroduceerd bij AWS. Vervolgens is hello energy in contact gekomen met CloudNation. Er was een klik, waarop een samenwerking tussen hello energy en CloudNation volgde. Vervolgens migreerde CloudNation hello energy naar AWS.

“Het was een uitdaging om de verhuizing naar de public cloud onder controle te krijgen. Wij moesten erg veel leren over hoe het werkt met AWS. Dat was samen oefenen.” Aldus Benno Schwarz, CEO en medeoprichter van hello energy. 

Wat later voegde tech lead Lennert Collée zich bij Hello energy, wat resulteerde in het maken van grote stappen in de cloud. Ook werd hello energy geselecteerd voor het Sustainable Cities Accelerator programma van AWS. Slechts negen partijen wereldwijd zijn daarvoor geselecteerd en worden gelabeld als ‘Companies to watch’. Het programma is met name op de Verenigde Staten georiënteerd, maar voor hello energy was het heel interessant om te horen hoe het daar werkt en met welke snelheid bedrijven daar opereren.  

De keuze voor CloudNation en AWS

hello energy koos voor AWS, omdat AWS veel jonge en innovatieve organisaties bedient. Dat sprak de founders van hello energy erg aan. Daarnaast heeft AWS een groot aanbod aan services en ervaart hello energy het intensieve partnership met AWS als erg prettig. Via AWS kwamen ze in contact met CloudNation. De klik tussen CloudNation en hello energy zorgde ervoor dat er een samenwerking ontstond tussen de twee partijen. 

Meer impact maken in de toekomst

Met de kracht van de cloud, wil hello energy een solide product bouwen wat kwalitatief hoogstaand is en wat simpelweg goed is geregeld. Inmiddels hebben ze ook mensen weten aan te trekken die AWS-expertise hebben. Er wordt gebouwd aan enerzijds een solide basis en anderzijds aan groei. De komende tijd gaat hello energy de kracht van AWS nog meer benutten om te versnellen. 
 
“De space waar wij in zitten in de business to business markt staat nog in de kinderschoenen. We verwachten dat scope3 emissies steeds belangrijker worden. We willen nu heel hard gaan groeien om te zorgen dat we meer bedrijven en individuen kunnen helpen om Co2 te besparen.” - Benno Schwarz. 

 
Cloudtip van Benno

“Kijk of het mogelijk is om samen te werken met jouw cloudaanbieder. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar voor organisaties die je kunnen helpen om te versnellen. En kijk ook of het mogelijk is om bijvoorbeeld multi-cloud te opereren. Maar CloudNation kan hier natuurlijk veel meer over vertellen.

CloudNation HQ
AFSPRAAK MAKEN

Klaar om jouw IT-transformatie te versnellen?

Contact ons

Meer succesverhalen