Nederlands

De kracht van Azure Marketplace: Vijf voordelen voor ISV’s

Ruben van den Hoven
Publicatiedatum: 22 januari 2024

In de voortdurend veranderende wereld van cloudtechnologie, speelt CloudNation een essentiële rol in het begeleiden van Independent Software Vendors (ISV's) in hun reis naar de Public Cloud van Microsoft Azure. Een frequent voorkomend onderwerp bij deze klantengroep is de vraag of de Azure Marketplace (Marketplace) waarde voor hen toevoegt. 

We merken dat veel organisaties verkeerde verwachtingen hebben van Marketplace. Ze verwachten bijvoorbeeld dat het veel werk is om een hun oplossing te publiceren en dat de software verregaand geautomatiseerd uitgerold moet kunnen worden om via Marketplace afgenomen te worden.  

Laten we met de deur in huis vallen, Marketplace is geen magische plek waar jouw softwareoplossing zonder enige verkoopinspanning massaal verkocht wordt. Echter raden wij sterk aan de inzet van Marketplace te overwegen. In deze blog geven we vijf cruciale redenen om Marketplace te gaan gebruiken voor jouw organisatie.

Afbeelding invoegen...

 

1. Co-selling met Microsoft Sales Teams

De Azure Marketplace biedt toegang tot een Microsoft portal waar ISV's hun verkoopkansen kunnen delen met de salesteams van Microsoft. Deze teams hebben als doel het succes van ISV's te ondersteunen bij hun eindklanten. Denk hierbij aan toegang tot belangrijke stakeholders, het faciliteren van strategische sessies en begeleiding bij complexe inkoopprocessen. Dit directe kanaal naar Microsoft's resources en netwerk is een onschatbare troef voor ISV's. Wist je dat Marketplace omzet onderdeel is van de verkoopdoelstellingen van deze teams?  

 

2. Wereldwijde verkoop zonder lokale beperkingen

Via Marketplace kunnen ISV's producten wereldwijd verkopen zonder zich zorgen te hoeven maken over lokale entiteiten, ingewikkelde wet- en regelgeving en complexe facturatie. Microsoft neemt deze logistieke en financiële lasten op zich, waarbij jouw organisatie de volledige dealwaarde van Microsoft ontvangt. Dit opent deuren naar internationale markten met minimale inspanning. 

 

3. Opzetten van een wereldwijd partner channel

Marketplace maakt het eenvoudig voor ISV's om een wereldwijd netwerk van dealers en partners op te zetten. Deze partners kunnen jouw oplossingen verkopen via Marketplace en hebben de mogelijkheid aanvullende diensten aan te bieden zoals professional services of support. Dit vergroot de reikwijdte van jouw product aanzienlijk en voorkomt dat je zelf een platform dient te faciliteren voor wederverkopers van jouw oplossing.  

 

4. Financiële zekerheid en risicobeperking

Microsoft neemt tegen een vergoeding van slechts 2% van de dealwaarde het risico van dagelijkse valutakoerswijzigingen en niet-betaling of faillissement op zich. Voor kleinere ISV's met strategische klanten kan dit een aantrekkelijke manier zijn om de financiële gezondheid van hun bedrijf te waarborgen. 

 

5. Vereenvoudiging van inkoopprocessen bij grote organisaties

Veel grote organisaties en overheidsinstanties hebben complexe inkoopprocessen of moeten aanbesteden. Aangezien Microsoft vaak al gecontracteerd is bij deze entiteiten, kunnen ISV's hun softwareoplossing verkopen via de Microsoft-contracten door deze via Marketplace onderdeel te laten worden van de maandelijkse Microsoft factuur. Dit stelt eindklanten in staat om oplossingen aan te schaffen zonder ingewikkelde aankoopprocessen met inkoop of voor tienduizenden euro’s een aanbesteding uit te moeten werken.  

 

Verandering van aankoopgedrag in B2B markt 

Verschillende toonaangevende onderzoeksbureaus wijzen op een significante verschuiving in het B2B-aankooplandschap. Steeds meer aankopen vinden digitaal plaats. Deze trend wordt aangedreven door de veranderende voorkeuren en gedragingen van zakelijke kopers, die steeds meer waarde hechten aan snelheid, gemak en autonomie in het aankoopproces.  

De digitale transformatie, die over alle sectoren heen plaatsvindt, heeft geleid tot een toename van online platforms en digitale hulpmiddelen die het voor B2B-kopers makkelijker maken om producten en diensten te onderzoeken, te vergelijken en aan te schaffen zonder de traditionele, directe interactie met verkopers. Deze ontwikkeling is niet alleen een reactie op de veranderende marktdynamiek, maar ook op de technologische vooruitgang die digitale transacties efficiënter en veiliger maakt. Zo wordt de digitale weg niet alleen een voorkeur maar ook een norm in de B2B-verkoopwereld.  

 

Afbeelding met tekst, wolk, hemel, buitenshuis
Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Zet jij de stap naar de Azure Marketplace? 

CloudNation heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van ISV's in hun Cloud journey naar Microsoft Azure en ook de benodigde ervaring om jouw organisatie succesvol gebruik te laten maken van de Marketplace. Wij staan klaar om in gesprek te gaan met jouw organisatie en te onderzoeken hoe we je het beste kunnen ondersteunen in deze reis.  

 

 

 

Meer weten over hoe CloudNation jouw bedrijf kan helpen?

 

Let's talk
Ruben van den H-2
Ruben van den Hoven
Publicatiedatum: 22 januari 2024

Meer kennis, how-to's en inzichten ter inspiratie