Nederlands
Home
Succesverhalen
Meditation Moments

Van Managed Hosting naar Public Cloud: Een Succesvolle Migratie voor Stressreducerende App Meditation Moments

CloudNation heeft Meditation Moments geholpen bij de migratie van een managed hosting provider naar de public cloud. Op deze manier kan Meditation Moments haar klanten een betere uptime garanderen, zodat zij de app op elk moment van de dag kunnen gebruiken en het schaalbaar is. 

Lees meer
nitish-meena-ANo5_iE9dcU-unsplash-1

Het verhaal van Meditation Moments

Meditation Moments is een app die mensen helpt om minder stress te ervaren, beter te slapen en positiever te denken. Het bedrijf is opgericht in 2018 door vier co-founders en is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Meditation Moments heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen mensen geholpen met haar app en dat aantal groeit nog steeds. De missie van het bedrijf is om dagelijks 100 miljoen mensen een moment van rust te laten ervaren. 

 

De uitdaging

Voordat de overstap naar de public cloud werd gemaakt, maakte Meditation Moments gebruik van een managed hosting provider. Door de explosieve groei van het aantal gebruikers werd het steeds moeilijker om een goede uptime te garanderen, wat echter steeds belangrijker werd. Daarom ging Meditation Moments op zoek naar een alternatief dat kon meegroeien met het bedrijf en tegelijkertijd een hoge beschikbaarheid kon bieden. 

Hoewel de oprichters van Meditation Moments al bekend waren met cloudtechnologie, hadden ze nog geen ervaring met het draaien van grote applicaties en het opzetten van een volledige infrastructuur. Daarom werd de hulp van CloudNation ingeschakeld. 

De keuze voor CloudNation en AWS

Amazon Web Services (AWS) was de meest logische keuze voor Meditation Moments,omdat de codebase goed aansloot op de verschillende services van AWS. Deze integratie speelde een doorslaggevende rol in de keuze voor AWS. Bovendien hadden ze positieve ervaringen gehoord over CloudNation via andere klanten. Nadat CloudNation succesvol een migratie had uitgevoerd voor een andere klant van Meditation Moments, waren ze overtuigd om samen te werken met dezelfde consultancy voor hun eigen migratie. 

 
Vliegensvlug naar de public cloud  

De consultants van CloudNation hebben een applicatiearchitectuur gebouwd die zorgde voor een hoge beschikbaarheid van de app, waarbij containers werden geïntroduceerd. Om te beginnen werd er een Proof of Concept gebouwd in een testomgeving. 

De uiteindelijke live migratie duurde slechts dertig minuten. Het tijdstip van de migratie was erg zorgvuldig gekozen, omdat de app voornamelijk in de ochtend en avond wordt gebruikt. Daarom vond de migratie overdag plaats, om ervoor te zorgen dat gebruikers zo min mogelijk hinder ondervonden van de overstap naar AWS. 

Mike Ronday, CEO van Mediation Moments, zei hierover: "We wilden niet dat onze gebruikers downtime zouden ervaren tijdens het gebruik van de app. Dat zou hen echt storen, aangezien ze de app juist gebruiken om rust te ervaren. Ons doel tijdens de migratie was dan ook om 0 downtime te hebben en zoveel mogelijk live data naast elkaar te laten lopen. Uiteindelijk zijn we zonder downtime gemigreerd naar de cloud." 

 

Resultaat

De downtime van de applicatie is vrijwel nihil geworden na de migratie. Bovendien is de app nu stabieler beschikbaar dan voorheen. Piekmomenten in het appgebruik kunnen gemakkelijk worden opgevangen dankzij de schaalbaarheid van AWS. Op deze manier kan het bedrijf verder werken aan het verwezenlijken van hun missie: dagelijks meer mensen een moment van rust laten ervaren. 

Cloudtip van Joey De Decker, CTO Meditation Moments: "Migreren en opereren op de public cloud kost meer tijd dan je denkt en het is moeilijker dan je denkt. Hoewel de resources onbeperkt zijn, moet je je goed voorbereiden en blijven kijken naar de efficiëntie van alles. Neem voldoende tijd om alles goed uit te zoeken, want het is toch een hele nieuwe wereld." 

 

The right tools and skills

The AWS Services and tooling used in the Meditation Moments environment
Elastic Container Service
Amazon EC2
Amazon CloudWatch
Amazon S3
Amazon ElastiCache
Amazon CloudTrail
CloudNation HQ
AFSPRAAK MAKEN

Klaar om jouw IT-transformatie te versnellen?

Contact ons

Meer succesverhalen