Nederlands

Groeiambities van Visma Circle maximaliseren door migratie van private naar public cloud

Om Visma Circle te ondersteunen in het realiseren van hun groeiambities, heeft CloudNation geholpen met het migreren van haar Djuma-platform van Uniserver's private cloud naar Microsoft Azure.

Lees meer
persoon in rode kleding beklimt besneeuwde bergtop

Over Visma Circle

Visma Circle biedt oplossingen gebaseerd op het in-house development van Djuma, in combinatie met Microsoft 365 oplossingen. Hun focus ligt op het vereenvoudigen en stroomlijnen van zaak management op het gebied van planning, communicatie en taakbeheer door één centrale plek te bieden waar teams kunnen samenwerken en de voortgang van verschillende zaken kunnen bijhouden. 

Met functies voor intake, workflow, contentcreatie, informatiemanagement en output management, biedt Visma Circle uitgebreide oplossingen voor organisaties die hun processen willen verbeteren. Omdat Djuma wordt geleverd als Software as a Service (SaaS), is het sneller en makkelijker te implementeren en bovendien schaalbaar. Nieuwe functionaliteiten voor eindgebruikers kunnen zorgeloos worden toegevoegd. 

Transformatie naar Microsoft Azure

Visma Circle is een waardevolle klant van CloudNation's zusterbedrijf Uniserver. Gedurende de samenwerking met Uniserver, is Visma Circle uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van zaakmanagement software. Om de groeiambities voort te kunnen zetten, moest het bedrijf haar applicatie moderniseren zodat deze optimaal aansluit op de mogelijkheden binnen Microsoft Azure. 

In nauwe samenwerking met CloudNation en het Microsoft accountteam, heeft het IT team van Visma Circle een stappenplan ontwikkeld met de volgende richtlijnen:

 1. Schaalbaarheid:

  Het platform moet een hoge schaalbaarheid hebben om de groeiambities van Visma Circle te ondersteunen en in te kunnen spelen op schommelingen in vraag.

 2. Betrouwbaarheid:

  Het platform moet zeer betrouwbaar en veilig zijn, zodat klanten van Visma Circle er gerust op kunnen zijn dat gevoelige data en applicaties goed beschermd en altijd beschikbaar zijn. Het totale platform moet voldoen aan de eisen van BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid Cybersecurity) en ISO 27001. 

 3. Kostenefficiëntie:

  Microsoft Azure biedt kostenefficiëntie in zowel maandelijkse Azure kosten als op operationele kosten door minder onderhoud als gevolg van de inzet van PaaS componenten. Op die manier kan Visma Circle hoge kwaliteit software aanbieden tegen concurrerende prijzen.

 4. Toegevoegde waarde:

  Binnen Visma Circle is het van groot belang dat development teams het platform kunnen gebruiken om nieuwe features te bouwen en deze te testen. Het platformteam wil deze teams een sandbox bieden die is opgezet volgens specifieke richtlijnen en policies om veiligheid en kosten te kunnen bewaken. 

 5. Totaalvoorziening:

  Met de support van CloudNation wil het platformteam groeien naar een team dat de volledige infrastructuur binnen Microsoft Azure ontwikkelt en beheert. 

VISMA_Circle_Chris_Keurentjes_332 verkleind
“Het enthousiasme van de specialisten van CloudNation is aanstekelijk en zorgt ervoor dat wij meer tijd in deze transformatie willen steken dan we eigenlijk hebben.”

Chris KeurentjesCloud Engineer Visma Circle

Een gestructureerde aanpak richting Microsoft Azure

Het team van Visma Circle had onvoldoende kennis in huis om de volledige transformatie zelfstandig uit te voeren en schakelde daarom CloudNation in als kennispartner in het proces. Daarom hebben we ervoor gekozen om een gemengd DevOps team van Visma Circle en CloudNation engineers te creëren dat kan zorgen voor een steile learning curve voor de Visma Circle werknemers op het Microsoft Azure platform.  

 

Beoordeling van uitgezette workloads binnen de mogelijkheden van Azure

De eerste stap van het team was om een Solution Assessment te doen in nauwe samenwerking met Microsoft om huidige workloads, infrastructuur, databases en applicatiecode te analyseren. Zo konden we meer inzicht krijgen in de aanpak per workload richting Azure (verwachte kosten, referentiearchitectuur op Azure, roadmaps, etc).

Na het uitvoeren van de Solution Assessment, waren er een aantal applicatieonderdelen waarin potentiële knelpunten voor de migratie naar Azure zaten die we wilden mitigeren. Deze onderdelen hebben we vervolgens gebouwd in Azure op basis van een proof of concept zodat we deze risico's uit konden sluiten. 

E-book

Succesvol migreren naar de publieke cloud

Een succesvolle IT-transformatie vereist meer dan alleen technologie. In dit e-book vind je alle informatie over hoe je op een efficiënte manier kunt overstappen naar de publieke cloud.

e-book cover Succesvol migreren naar de publieke cloud

Een fundering leggen

Na het voltooien van de Solution Assessment, lag er een gestructureerd plan klaar en begonnen we aan het leggen van de fundering waar alle klantomgevingen konden landen op een gecontroleerde, veilige, schaalbare en kostenefficiënte manier. De fundering is vormgegeven volgens de best practices van Microsoft's Cloud Adoption Framework en is gevormd volgens de volgende principes:  

 • Het Microsoft Enterprise Scale Landing Zone Framework is een set van Azure infrastructuur- en platformservices die zorgen voor een veilige, schaalbare en maximaal beschikbare omgeving voor bedrijven zoals Visma Circle. Het is ontworpen om snel een goed vormgegeven en veilige fundering in Azure te leggen en tegelijkertijd een basis te bieden voor toekomstige groei en innovatie. Het framework is gebaseerd op open-source en wordt onderhouden door een brede community. Het Visma Circle team zal dit raamwerk gebruiken zonder dat er in-house of externe bronnen ingeschakeld hoeven te worden om op maat gemaakte oplossingen te bouwen. 
 • Infrastructure as Code (IaC) met Terraform bracht verschillende voordelen voor Visma Circle:
  • Onderhoudbaar: Terraform stelt Visma Circle in staat om zelf hun infrastructure as code te managen, versiebeheer van hun infrastructuur te doen en het beheer te kunnen automatiseren. Dit maakt het voor Visma Circle gemakkelijker om op een uniforme manier te werken, het risico op menselijke fouten te verkleinen en efficiënter te werk te gaan. 
  • Schaalbaarheid: Terraform helpt Visma Circle met het automatiseren van de inrichting en schaalbaarheid van de infrastructuur, waardoor het gemakkelijker wordt om naar behoefte op of af te schalen. Zo kan Visma Circle snel inspelen op veranderende vraag en tegelijkerheid de tijd en inspanning verminderen die nodig is om de infrastructuur te beheren. 
  • Kostenoptimalisatie: Terraform helpt Visma Circle de kosten te drukken door implementatie en beheer van de infrastructuur te automatiseren, waardoor er minder tijd en moeite nodig is om de omgeving te beheren en middelen vrijkomen voor andere projecten. 
  • Verbeterde consistentie: Terraform helpt Visma Circle  verzekeren dat al hun infrastructuur is geïmplementeerd op een consistente en gestandaardiseerde manier, waardoor complexiteit wordt verminderd en het algehele beheer van de omgeving wordt verbeterd. 
  • Cross-platform compatibiliteit: Terraform is platformonafhankelijk, wat betekent dat Visma Circle deze technologie kan gebruiken om de infrastructuur van meerdere cloudproviders en lokale omgevingen te beheren. Dit maakt het voor Visma Circle gemakkelijker om een multi-cloudstrategie toe te passen of om indien nodig naar een andere cloudprovider over te stappen.
 • Beleid ingebakken in code – Het is van groot belang voor Visma Circle klanten om BIO en ISO 27001 compliant te zijn. Om deze reden is het van cruciaal belang dat het team kan garanderen dat de volledige infrastructuur voldoet aan deze richtlijnen. Het team kan volledige naleving garanderen, omdat alle bouwstenen met hard-coded beleid voldoen aan de richtlijnen en alleen het gebruik van deze bouwstenen door het Platform team wordt toegestaan. 
 • Stimuleren van business initiatives - Het is cruciaal dat het DevOps team binnen Visma Circle de mogelijkheid heeft om nieuwe toepassingen te bouwen en software functies te testen zodat Djuma de marktleider blijft als het gaat om business value. Het team stelt een sandbox omgeving beschikbaar die een volwassen DevOps team kan gebruiken om oplossingen onafhankelijk op te ontwikkelen en testen, maar wel binnen de afgesproken policies en richtlijnen.
Bart H
“Het is tof om te zien hoe snel we een fundering binnen Azure hebben kunnen leggen met een team van hele verschillende specialisten die nauw samenwerken in een DevOps team. ”

Bart van der HoevenCloud Consultant CloudNation

De volgende fase van onze samenwerking

Het team legt nu de laatste hand aan de fundering. De volgende stap in onze samenwerking is om het maximale uit het Microsoft Azure platform te halen door alle onderdelen van het Djuma platform naar Microsoft Azure te brengen en daar zoveel mogelijk Azure-native oplossingen voor te gebruiken. Ons principe is dan ook: "SaaS before PaaS before IaaS".

Zoveel mogelijk SaaS en PaaS oplossingen binnen Microsoft Azure gebruiken zal enorme voordelen voor Visma Circle brengen, zoals:

 • Schaalbaarheid: Automatische schaling, waardoor het voor Visma Circle makkelijker wordt om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar hun diensten.
 • Verhoogde efficiëntie: Door PaaS componenten te gebruiken, kan Visma Circle de last van het beheren van de infrastructuur verlichten en zich concentreren op het leveren van business value.
 • Kosten besparen: Deze services bieden een kosteneffectieve oplossing voor Visma Circle, aangezien ze alleen betalen voor de middelen die ze daadwerkelijk gebruiken, in plaats van onnodige kosten te maken voor het onderhouden en upgrade van de infrastructuur. 
 • Innovatie: Deze diensten stellen Visma Circle in staat om snel en eenvoudig nieuwe services te bouwen, testen en implementeren, waardoor ze voorop kunnen blijven lopen en sneller kunnen innoveren. 
 • Betrouwbaarheid: Microsoft Azure biedt een maximaal beschikbaar en betrouwbaar platform dat ervoor zorgt dat de services van Visma Circle altijd actief zijn, zelfs in het geval van een storing.

Cloudmigratie 1

Cloud Readiness Assessment door CloudNation

Liever meer zelfstandig naar de cloud migreren, maar dan wel met vertrouwen en zekerheid? Doe dan een Cloud Readiness Assessment.

Over de CRA
CloudNation HQ
AFSPRAAK MAKEN

Klaar om jouw IT-transformatie te versnellen?

Contact ons

Meer succesverhalen