The cloud is not the limit - Eddy

Eddy Vera
Publicatiedatum: 24 juli 2023

Eddy Vera is Senior Cloud/DevOps Engineer bij CloudNation. Met een afgeronde opleiding in bedrijfskunde kwam Eddy zonder technische achtergrond terecht op een zeer technische afdeling bij zijn vorige werkgever. Hier is hij begonnen met automatisering en standaardisatie van bedrijfsprocessen en groeide zo steeds meer in zijn technische automatiseringsrol. Inmiddels heeft Eddy ruim vier jaar ervaring in de Cloud en is hij dagelijks bezig met DevOps en Infrastructure-as-Code-tooling zoals Terraform en YAML pipelines. In deze blog vertelt hij ons over zijn werk bij CloudNation.


Net even anders

Mijn start bij CloudNation was naast de standaard onboarding net even anders dan bij anderen. Zo mocht ik mijn detacheringsopdracht van mijn vorige werkgever meenemen naar CloudNation en ben ik werkzaam geweest als Tech-lead bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). De opdracht bestond uit het automatiseren van Infrastructure as Code, het opzetten van templates voor datateams, het opzetten van Cloud architectuur en de transitie naar een DevOps manier van werken. Dit deed ik samen met een DevOps team bestaande uit acht teamleden, waaronder een product owner, scrum master, engineers en ikzelf in de rol van Tech-lead.

 

Veel diversiteit binnen één rol

Mijn rol bij de opdracht viel binnen één van de platformteams die verantwoordelijk zijn voor meerdere data- en platformdiensten en tooling binnen de gehele DIA-afdeling (data, innovatie en analyse). Ik functioneerde als vraagbaak binnen het team voor complexere en vooral technische vraagstukken. Daarnaast was ik het technische aanspreekpunt naar andere teams toe en hielp ik de product owner bij het afstemmen met de stakeholders. Verder zette ik de project specificaties uit en hielp ik HR bij de selectie van nieuwe medewerkers voor de platformteams. Een erg diverse rol waarin ik voornamelijk werk met tools als Databricks, Data Factory, Data Share, Terraform, Azure DevOps Pipelines, Power BI en Analysis Services.

 

Tech-lead én pre-sales

Naast mijn opdracht bij de NS draai ik ook mee met de pre-sales binnen CloudNation. Samen met mijn collega Ruben ben ik bezig geweest met twee projecten voor start-ups, welke inmiddels met CloudNation samenwerken. Verder hou ik mij bezig met een audit voor ons Microsoft partnership en vereisten voor sales leads. Ook ben ik als cloud architect momenteel bezig met een project voor een independent software vendor (ISV) voor een migratie naar de cloud. Zo is mijn rol 40/60 intern en extern verdeeld, waardoor ik gebruik kan maken van de interne kennisdeling en zelf onze best practices kan delen met mijn collega’s.

Een niche-speler in de markt

Tot nu toe is mijn ervaring binnen CloudNation zoals ik gehoopt had. Ik koos bewust voor een organisatie die zich richt op cloud-native diensten en daarin gespecialiseerd is. Door te kiezen voor een niche-speler, verwacht ik mezelf meer uitgedaagd te kunnen voelen in mijn werkzaamheden en de mogelijkheid te hebben om met collega's te sparren en van hen te leren.

 

Wil je meer weten over werken bij CloudNation?

Bekijk de openstaande vacatures. 

Werken bij CloudNation
Mark N
Eddy Vera
Publicatiedatum: 24 juli 2023

Meer kennis, howto's en inzichten ter inspiratie